Na de openingstreffer van Gündogan (18.) gaf De Bruyne de assist voor de 0-2 van Foden (21.). De 0-3 nam hij zelf voor zijn rekening. De Rode Duivel prikte na 34 minuten de rebound, na een schot van Sterling tegen de paal, voorbij Chelsea-goalie Mendy. Na rust bleef City het tempo bepalen, maar het scoorde niet meer. Chelsea deed dat wel nog een keer. Invaller Hudson-Odoi gleed twee minuten in blessuretijd de 1-3 tegen de touwen. De Bruyne werd vijf minuten voor tijd gewisseld.

Manchester City komt door de zege op een voorlopige vijfde plaats met 29 punten. De Citizens speelden wel nog maar 15 duels, eentje minder dan koplopers Liverpool en Manchester United (beiden 33 ptn). Chelsea is na een tegenvallende reeks weggezakt naar de achtste plaats, met 26 punten na 17 wedstrijden.

Na de openingstreffer van Gündogan (18.) gaf De Bruyne de assist voor de 0-2 van Foden (21.). De 0-3 nam hij zelf voor zijn rekening. De Rode Duivel prikte na 34 minuten de rebound, na een schot van Sterling tegen de paal, voorbij Chelsea-goalie Mendy. Na rust bleef City het tempo bepalen, maar het scoorde niet meer. Chelsea deed dat wel nog een keer. Invaller Hudson-Odoi gleed twee minuten in blessuretijd de 1-3 tegen de touwen. De Bruyne werd vijf minuten voor tijd gewisseld. Manchester City komt door de zege op een voorlopige vijfde plaats met 29 punten. De Citizens speelden wel nog maar 15 duels, eentje minder dan koplopers Liverpool en Manchester United (beiden 33 ptn). Chelsea is na een tegenvallende reeks weggezakt naar de achtste plaats, met 26 punten na 17 wedstrijden.