"Bij Genk was ik meer de Hollandse stijl gewoon, met veel partijtjes op balbezit. Bij Chelsea deden we zelfs niets anders. Alles draaide daar om positiespel en de bal bijhouden. Hier is 't het tegenovergestelde", begint De Bruyne zijn relaas van de eerste maanden in het Duitse voetbal.

"De bal pakken en naar voor lopen. Maar goed, zo erg is het nu ook weer niet. Ik ben blij dat ik speel. Dat is uiteindelijk de enige reden dat ik hier ben. Ik speel alles, ben goed aan het seizoen begonnen en heb een paar keer gescoord al. Dus dat is goed. Maar de mentaliteit ligt mij niet zo. Ik ben daar toch een beetje van geschrokken."

Al blijft de ex-Genkspeler het een goede stap in zijn ontwikkeling als voetballer vinden. "Het niveau van de Bundesliga ligt veel hoger dan dat in België. Belgische ploegen zouden hier na zeventig minuten kapot zitten."

"In de krant lees ik dat de speler uit onze ploeg die de meeste afstand heeft afgelegd, toch altijd op dik dertien kilometer uitkomt. In België vermoed ik dat dit rond de tien, elf kilometer zal zijn."

"Als ik zie wat ik op verdedigend vlak en duelkracht al heb bijgewonnen, dat is niet min. Ik ga veel meer duels aan dan twee jaar geleden."

Volgend seizoen sowieso in Engeland

Heeft hij al spijt van zijn keuze? "Spijt is veel gezegd. Zoals gezegd: ik ben blij dat ik alles speel. Anderzijds ben ik ook blij dat ik hier niet voor meerdere jaren heb getekend. Het is nog altijd de bedoeling om naar Chelsea terug te keren. Elke week nemen ze contact met mij op."

En privé? "Ik zou hier later nooit komen wonen", antwoordt De Bruyne al lachend. "Elk vrij moment rijd ik naar België. Ik woon hier samen met mijn vriendin en daar ben ik héél blij om. Maar de dagen dat ik alleen ben, verveel ik me te pletter."

"Ik moet na dit seizoen sowieso terug naar Engeland van Chelsea. En mocht ik toch weer uitgeleend worden, dan mag dat alleen aan een Engelse club. Iedereen weet dat. Werder ook. Ze hebben al geprobeerd me langer te houden, maar het gaat niet. Chelsea zegt nee." (JH)

"Bij Genk was ik meer de Hollandse stijl gewoon, met veel partijtjes op balbezit. Bij Chelsea deden we zelfs niets anders. Alles draaide daar om positiespel en de bal bijhouden. Hier is 't het tegenovergestelde", begint De Bruyne zijn relaas van de eerste maanden in het Duitse voetbal. "De bal pakken en naar voor lopen. Maar goed, zo erg is het nu ook weer niet. Ik ben blij dat ik speel. Dat is uiteindelijk de enige reden dat ik hier ben. Ik speel alles, ben goed aan het seizoen begonnen en heb een paar keer gescoord al. Dus dat is goed. Maar de mentaliteit ligt mij niet zo. Ik ben daar toch een beetje van geschrokken."Al blijft de ex-Genkspeler het een goede stap in zijn ontwikkeling als voetballer vinden. "Het niveau van de Bundesliga ligt veel hoger dan dat in België. Belgische ploegen zouden hier na zeventig minuten kapot zitten.""In de krant lees ik dat de speler uit onze ploeg die de meeste afstand heeft afgelegd, toch altijd op dik dertien kilometer uitkomt. In België vermoed ik dat dit rond de tien, elf kilometer zal zijn." "Als ik zie wat ik op verdedigend vlak en duelkracht al heb bijgewonnen, dat is niet min. Ik ga veel meer duels aan dan twee jaar geleden."Volgend seizoen sowieso in EngelandHeeft hij al spijt van zijn keuze? "Spijt is veel gezegd. Zoals gezegd: ik ben blij dat ik alles speel. Anderzijds ben ik ook blij dat ik hier niet voor meerdere jaren heb getekend. Het is nog altijd de bedoeling om naar Chelsea terug te keren. Elke week nemen ze contact met mij op." En privé? "Ik zou hier later nooit komen wonen", antwoordt De Bruyne al lachend. "Elk vrij moment rijd ik naar België. Ik woon hier samen met mijn vriendin en daar ben ik héél blij om. Maar de dagen dat ik alleen ben, verveel ik me te pletter.""Ik moet na dit seizoen sowieso terug naar Engeland van Chelsea. En mocht ik toch weer uitgeleend worden, dan mag dat alleen aan een Engelse club. Iedereen weet dat. Werder ook. Ze hebben al geprobeerd me langer te houden, maar het gaat niet. Chelsea zegt nee." (JH)