Chelsea is op dit moment op stage in de Verenigde Staten. Het speelde er al een paar oefenwedstrijden waarin ook de drie Chelsea-Belgen - Eden Hazard, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne - hun kans kregen.

Meer dan 90 procent zeker

Na de laatste oefenwedstrijd tegen de MLS All Stars, verloren met 3-2, wou De Bruyne, die het laatste kwartier inviel voor Lukaku, wat kwijt aan onze reporter ter plaatse: "Het is zeker: ik vertrek! Ik denk niet dat ik veel ga spelen bij Chelsea. Bovendien zetten ze me hier altijd op de rechterflank terwijl ik op die positie nog nooit gespeeld heb."

"Gisteren heb ik nog twee fysiek zware trainingen afgewerkt met de Chelseajeugd. Ik heb aan de coach gezegd dat ik direct vertrek als ik nog langer moet trainen met de jeugd. Ik moet wedstrijden spelen als ik vooruitgang wil boeken. Ik hou te veel van de bal en het spel om op de bank te blijven zitten."

Trainer Roberto Di Matteo heeft volgens De Bruyne wel oren naar een uitleenbeurt. "Hij begrijpt mijn situatie. Toen ik naar Chelsea kwam, was het al voor 90 procent zeker dat ik uitgeleend zou worden. Vandaag is dat percentage nog hoger."

Werder Bremen?

Gaat het dan richting Werder Bremen? De Bruyne: "Dat is een goeie ploeg in een mooi kampioenschap. Hier in de Verenigde Staten ben ik wel niet op de hoogte van de onderhandelingen... maar het zou toch snel geregeld moeten zijn." (TB)

Chelsea is op dit moment op stage in de Verenigde Staten. Het speelde er al een paar oefenwedstrijden waarin ook de drie Chelsea-Belgen - Eden Hazard, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne - hun kans kregen. Meer dan 90 procent zekerNa de laatste oefenwedstrijd tegen de MLS All Stars, verloren met 3-2, wou De Bruyne, die het laatste kwartier inviel voor Lukaku, wat kwijt aan onze reporter ter plaatse: "Het is zeker: ik vertrek! Ik denk niet dat ik veel ga spelen bij Chelsea. Bovendien zetten ze me hier altijd op de rechterflank terwijl ik op die positie nog nooit gespeeld heb.""Gisteren heb ik nog twee fysiek zware trainingen afgewerkt met de Chelseajeugd. Ik heb aan de coach gezegd dat ik direct vertrek als ik nog langer moet trainen met de jeugd. Ik moet wedstrijden spelen als ik vooruitgang wil boeken. Ik hou te veel van de bal en het spel om op de bank te blijven zitten."Trainer Roberto Di Matteo heeft volgens De Bruyne wel oren naar een uitleenbeurt. "Hij begrijpt mijn situatie. Toen ik naar Chelsea kwam, was het al voor 90 procent zeker dat ik uitgeleend zou worden. Vandaag is dat percentage nog hoger."Werder Bremen?Gaat het dan richting Werder Bremen? De Bruyne: "Dat is een goeie ploeg in een mooi kampioenschap. Hier in de Verenigde Staten ben ik wel niet op de hoogte van de onderhandelingen... maar het zou toch snel geregeld moeten zijn." (TB)