Is het al tijd voor 'een volgende stap'?

"Ik ben heel gelukkig hier en als we Europees voetbal halen, zal dat een reden te meer zijn om te blijven. Maar als er een uitdaging komt waarvan ik denk dat ze me zal liggen, zal ik niet neen zeggen."

"Op twee jaar tijd ben ik van bankzitter bij de U19 naar bankzitter bij de nationale ploeg gegaan. Dat is enorm, ik had dat zelf ook niet verwacht. Het gaat heel snel, nog altijd trouwens, maar ik heb me redelijk vlug kunnen aanpassen."

Ben je ongeduldig?

"Neen, maar het moet vooruitgaan. Ik ga graag uitdagingen aan. Ik ben iemand die graag in verschillende competities wil spelen, maar stel dat ik ergens vijf jaar blijf, zal ik dat ook niet erg vinden."

"Alleen: het leven is zo kort dat je soms uitdagingen moet aangaan. Misschien loop je met je gezicht tegen de muur, maar dan kun je tenminste zeggen: ik heb het geprobeerd. Ik kan begrijpen dat mensen heel hun leven hier willen spelen, maar mij zegt het niet veel. Als het mislukt, kun je nog altijd een stap terug zetten en daarna weer een naar boven."

"Want hoe hoger je gaat, hoe moeilijker het is. Maar je komt er twee keer zo sterk uit. Als je blijft werken tenminste. Als je je te goed voelt omdat je van een grotere club komt, zak je helemaal weg. Denk ik."

Wat weet jij nu eigenlijk zelf van die belangstelling van Chelsea?

"Niet veel. Er is interesse, maar van de details ben ik niet op de hoogte. Dat is voor mijn manager. Wij wisten hier al twee, drie maanden van: voor mij was het dus niets nieuws. We hebben het lang stil kunnen houden, maar goed, als journalisten beginnen te zoeken, komen ze het vroeg of laat toch te weten. Ik heb er geen last van gehad."

(Jan Hauspie)

Is het al tijd voor 'een volgende stap'? "Ik ben heel gelukkig hier en als we Europees voetbal halen, zal dat een reden te meer zijn om te blijven. Maar als er een uitdaging komt waarvan ik denk dat ze me zal liggen, zal ik niet neen zeggen." "Op twee jaar tijd ben ik van bankzitter bij de U19 naar bankzitter bij de nationale ploeg gegaan. Dat is enorm, ik had dat zelf ook niet verwacht. Het gaat heel snel, nog altijd trouwens, maar ik heb me redelijk vlug kunnen aanpassen." Ben je ongeduldig? "Neen, maar het moet vooruitgaan. Ik ga graag uitdagingen aan. Ik ben iemand die graag in verschillende competities wil spelen, maar stel dat ik ergens vijf jaar blijf, zal ik dat ook niet erg vinden." "Alleen: het leven is zo kort dat je soms uitdagingen moet aangaan. Misschien loop je met je gezicht tegen de muur, maar dan kun je tenminste zeggen: ik heb het geprobeerd. Ik kan begrijpen dat mensen heel hun leven hier willen spelen, maar mij zegt het niet veel. Als het mislukt, kun je nog altijd een stap terug zetten en daarna weer een naar boven." "Want hoe hoger je gaat, hoe moeilijker het is. Maar je komt er twee keer zo sterk uit. Als je blijft werken tenminste. Als je je te goed voelt omdat je van een grotere club komt, zak je helemaal weg. Denk ik." Wat weet jij nu eigenlijk zelf van die belangstelling van Chelsea? "Niet veel. Er is interesse, maar van de details ben ik niet op de hoogte. Dat is voor mijn manager. Wij wisten hier al twee, drie maanden van: voor mij was het dus niets nieuws. We hebben het lang stil kunnen houden, maar goed, als journalisten beginnen te zoeken, komen ze het vroeg of laat toch te weten. Ik heb er geen last van gehad." (Jan Hauspie)