Het tactische vernuft van Sinisa Mihajlovic

De 44-jarige voormalige linksvoetige verdediger, die vooral roem vergaarde in de Serie A bij AS Roma, Sampdoria, Lazio en Inter, ligt momenteel zwaar onder vuur door de te snelle verjongingskuur die hij naar verluidt doorvoerde. Maar Mihajlovic blijft de echte vedette van de ploeg, die niet naar Brussel afzakt om er de toerist uit te hangen. In Belgrado mochten de Rode Duivels in oktober 2012 ondervinden dat Servië kan uitpakken met een blitzoffensief en Mihajlovic in Italië tactisch werd aangeleerd hoe druk te zetten op een tegenstander. De bondscoach blijft een geboren winnaarstype.

Het talent van aanvaller Aleksandar Mitrovic

RC Genk nodigde zijn vader, omdat de Limburgers interesse tonen in het amper achttienjarige talent van Partizan Belgrado. De kans is echter groot dat ze het onderspit moeten delven tegen de Europese top, want de slimme en handige spits - afgelopen seizoen goed voor acht goals in twintig optredens - wordt al een grote toekomst voorspeld. Op jonge leeftijd toont hij immers dezelfde rijpheid zoals in het verleden Vincent Kompany bij Anderlecht. Samen met ploeggenoot Lazar Markovic (19, in de belangstelling van Chelsea) geldt Mitrovic als het meest veelbelovende voetbalpotentieel van Servië.

De verdedigende sterkte van Ivanovic en Subotic

De moslim Adam Ljajic (21, Fioretina) werd uit de nationale ploeg gezet omdat hij weigerde het volkslied mee te zingen omdat het over de orthodokse kerk gaat, waardoor een goede spelmaker wegviel. Nemanja Matic (24, Benfica), een sterke controlerende middenvelder, wilde niet op de invallersbank zitten en werd ook niet meer opgeroepen door Mihajlovic. Er wordt daarom gerekend op de Europese ervaring van Branislav Ivanovic (29, Chelsea) en Neven Subotic (24, Borussia Dortmund) om voor stabiliteit te zorgen. Tot nog toe lukte dat maar moeizaam, maar iedereen in Servië is er van overtuigd dat op een dag de puzzelstukken eens goed in elkaar zullen vallen.

Het tactische vernuft van Sinisa MihajlovicDe 44-jarige voormalige linksvoetige verdediger, die vooral roem vergaarde in de Serie A bij AS Roma, Sampdoria, Lazio en Inter, ligt momenteel zwaar onder vuur door de te snelle verjongingskuur die hij naar verluidt doorvoerde. Maar Mihajlovic blijft de echte vedette van de ploeg, die niet naar Brussel afzakt om er de toerist uit te hangen. In Belgrado mochten de Rode Duivels in oktober 2012 ondervinden dat Servië kan uitpakken met een blitzoffensief en Mihajlovic in Italië tactisch werd aangeleerd hoe druk te zetten op een tegenstander. De bondscoach blijft een geboren winnaarstype.Het talent van aanvaller Aleksandar MitrovicRC Genk nodigde zijn vader, omdat de Limburgers interesse tonen in het amper achttienjarige talent van Partizan Belgrado. De kans is echter groot dat ze het onderspit moeten delven tegen de Europese top, want de slimme en handige spits - afgelopen seizoen goed voor acht goals in twintig optredens - wordt al een grote toekomst voorspeld. Op jonge leeftijd toont hij immers dezelfde rijpheid zoals in het verleden Vincent Kompany bij Anderlecht. Samen met ploeggenoot Lazar Markovic (19, in de belangstelling van Chelsea) geldt Mitrovic als het meest veelbelovende voetbalpotentieel van Servië.De verdedigende sterkte van Ivanovic en SuboticDe moslim Adam Ljajic (21, Fioretina) werd uit de nationale ploeg gezet omdat hij weigerde het volkslied mee te zingen omdat het over de orthodokse kerk gaat, waardoor een goede spelmaker wegviel. Nemanja Matic (24, Benfica), een sterke controlerende middenvelder, wilde niet op de invallersbank zitten en werd ook niet meer opgeroepen door Mihajlovic. Er wordt daarom gerekend op de Europese ervaring van Branislav Ivanovic (29, Chelsea) en Neven Subotic (24, Borussia Dortmund) om voor stabiliteit te zorgen. Tot nog toe lukte dat maar moeizaam, maar iedereen in Servië is er van overtuigd dat op een dag de puzzelstukken eens goed in elkaar zullen vallen.