Zaterdag 19 november staat er in de Premier League met Manchester City-Newcastle een geladen duel op het programma. Want ruim een jaar geleden bezorgde de Nederlandse international Nigel de Jong met een ernstige overtreding de Franse middenvelder Hatem Ben Arfa - die pas was overgenomen van Ol. Marseille - een dubbele beenbreuk. Het voorval vond plaats op 3 oktober 2010.

De charge beïnvloedde flink de relatie tussen beide clubs. Maar de ergste kou is ondertussen wel uit de lucht. De woede van de Magpies werd lange tijd gevoed doordat De Jong in de eerste twee maanden na het incident geen contact opnam met de speler van Tunesische afkomst. Manchester City zegt overigens als club wel degelijk kort er na contact met Ben Arfa gezocht te hebben, maar de speler had daar op dat moment geen behoefte aan.

The Guardian onthult nu dat De Jong een brief stuurde. In dat schrijven betreurt de 26-jargie Nederlander zijn sympathie en benadrukt dat hij niet de intentie had zijn tegenstander te verwonden. Het is echter niet duidelijk of er ook daadwerkelijk sprake is van een excuus. Ben Arfa liet wel weten dat hij de reactie op prijs stelde. De clubleiding van beide ploegen adviseerden de spelers om deze week niet met de Engelse media te praten. (FV)

Zaterdag 19 november staat er in de Premier League met Manchester City-Newcastle een geladen duel op het programma. Want ruim een jaar geleden bezorgde de Nederlandse international Nigel de Jong met een ernstige overtreding de Franse middenvelder Hatem Ben Arfa - die pas was overgenomen van Ol. Marseille - een dubbele beenbreuk. Het voorval vond plaats op 3 oktober 2010. De charge beïnvloedde flink de relatie tussen beide clubs. Maar de ergste kou is ondertussen wel uit de lucht. De woede van de Magpies werd lange tijd gevoed doordat De Jong in de eerste twee maanden na het incident geen contact opnam met de speler van Tunesische afkomst. Manchester City zegt overigens als club wel degelijk kort er na contact met Ben Arfa gezocht te hebben, maar de speler had daar op dat moment geen behoefte aan. The Guardian onthult nu dat De Jong een brief stuurde. In dat schrijven betreurt de 26-jargie Nederlander zijn sympathie en benadrukt dat hij niet de intentie had zijn tegenstander te verwonden. Het is echter niet duidelijk of er ook daadwerkelijk sprake is van een excuus. Ben Arfa liet wel weten dat hij de reactie op prijs stelde. De clubleiding van beide ploegen adviseerden de spelers om deze week niet met de Engelse media te praten. (FV)