De Ketelaere en Doku blijven in de running voor Golden Boy Award

© Belga Image/GETTY

Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Jérémy Doku (Rennes) staan op de shortlist met veertig genomineerden voor de Golden Boy Award van 2021. Dat is de trofee voor de beste voetballer onder de 21 jaar op de Europese velden, georganiseerd door Tuttosport.

De Italiaanse sportkrant bracht de lijst met kanshebbers terug van zestig naar veertig spelers. Volgende maand worden na een onlinepeiling op de website van de krant de laatste twintig genomineerden bekendgemaakt. Daarna wordt de winnaar aangeduid door een journalistenpanel.

De Ketelaere en Doku nemen het op tegen onder meer Odilon Kossounou (ex-Club Brugge, nu Bayer Leverkusen), Jude Bellingham (Dortmund), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Mason Greenwoord (Manchester United), Jamal Musiala (Bayern München), Bukayo Saka (Arsenal) en Pedri (Barcelona). Die laatste geldt als de favoriet.

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt. Een internationale jury van voetbaljournalisten kiest de uiteindelijke winnaar. Ronkende namen op de erelijst zijn onder meer Rafael Van der Vaart (2003), Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Cesc Fabregas (2006), Sergio Aguëro (2007), Mario Balotelli (2010), Paul Pogba (2013), Raheem Sterling (2014) en Kylian Mbappé (2017). Vorig jaar ging de prijs naar de Noor Erling Haaland.

Er kon nog nooit een Belg de Golden Boy Award winnen. Podiumplaatsen waren er wel voor Eden Hazard (derde in 2011), Thibaut Courtois (derde in 2012), Romelu Lukaku (tweede in 2013) en Divock Origi (tweede in 2014).

Partner Content