Ronald Koeman viert zijn vijftigste verjaardag. Sport/Voetbalmagazine zet daarom nog eens de schijnwerpers op de man die tijdens zijn actieve voetbalcarrière als bijnaam 'Het Kanon' verwierf. Door zijn harde schoten bij Ajax, PSV, Feyenoord en natuurlijk Barcelona kreeg de Nederlandse ex-international Ronald Koeman ooit als bijnaam 'Het Kanon' mee. In Catalonië maakte de voormalige verdediger zich onsterfelijk in 1992, toen hij het Dream Team van Johan Cruijff in de finale van de toenmalige EC1 (de voorloper van de Champions League) tegen Sampdoria in de verlengingen het enige doelpunt schonk met een staalharde vrije trap. Het was niet zijn enige wapenfeit, een compilatie van zijn wonderbaarlijke schoten op doel vind je hieronder.

Maar ook als trainer is de jongere broer van ex-Mechelenmiddenvelder Erwin succesvol. Na titels in eigen land met Ajax en PSV zorgt Ronald Koeman ervoor dat Feyenoord voor het eerst sinds 1999 weer durft te hopen op een nieuw kampioenschap. Zijn naam wordt daardoor ook gelinkt aan Manchester City, door zijn goede band met TD Txiki Begiristain.

"Een trainer is onderdeel van het succes", verklaarde Koeman, die in december nog zijn verbintenis verlengde tot 2014 en op 21 maart zijn vijftigste verjaardag viert, in Voetbal International. "Buitenlandse clubs zijn niet blind. Ze zien dat er bij Feyenoord goed wordt gewerkt en jonge spelers zich ontwikkelen tot internationals." (FV/MS)

Enkele van zijn goals (vooral bij Barcelona):De befaamde vrije trap die Barcelona in 1992 de EC1-trofee opleverde:

Ronald Koeman viert zijn vijftigste verjaardag. Sport/Voetbalmagazine zet daarom nog eens de schijnwerpers op de man die tijdens zijn actieve voetbalcarrière als bijnaam 'Het Kanon' verwierf. Door zijn harde schoten bij Ajax, PSV, Feyenoord en natuurlijk Barcelona kreeg de Nederlandse ex-international Ronald Koeman ooit als bijnaam 'Het Kanon' mee. In Catalonië maakte de voormalige verdediger zich onsterfelijk in 1992, toen hij het Dream Team van Johan Cruijff in de finale van de toenmalige EC1 (de voorloper van de Champions League) tegen Sampdoria in de verlengingen het enige doelpunt schonk met een staalharde vrije trap. Het was niet zijn enige wapenfeit, een compilatie van zijn wonderbaarlijke schoten op doel vind je hieronder.Maar ook als trainer is de jongere broer van ex-Mechelenmiddenvelder Erwin succesvol. Na titels in eigen land met Ajax en PSV zorgt Ronald Koeman ervoor dat Feyenoord voor het eerst sinds 1999 weer durft te hopen op een nieuw kampioenschap. Zijn naam wordt daardoor ook gelinkt aan Manchester City, door zijn goede band met TD Txiki Begiristain."Een trainer is onderdeel van het succes", verklaarde Koeman, die in december nog zijn verbintenis verlengde tot 2014 en op 21 maart zijn vijftigste verjaardag viert, in Voetbal International. "Buitenlandse clubs zijn niet blind. Ze zien dat er bij Feyenoord goed wordt gewerkt en jonge spelers zich ontwikkelen tot internationals." (FV/MS) Enkele van zijn goals (vooral bij Barcelona): De befaamde vrije trap die Barcelona in 1992 de EC1-trofee opleverde: