De Portugees trof zondag maar liefst 4 keer raak tegen Girona - de 50ste hattrick in zijn carrière - en dikt daarmee zijn totaal in de Spaanse competitie aan tot 22, nog maar 3 minder dan topschutter Lionel Messi.

Real Madrid won met 6-3, de andere Madrileense treffers kwamen van de voeten van Lucas Vazquez en Gareth Bale.

Remonte

Terwijl hij voor de jaarwisseling amper nog het doel vond in de competitie - in de Champions League is hij wel topschutter met 12 goals in 8 matchen - is de Portugees, begin februari 33 geworden, sinds een aantal weken helemaal terug.

In zijn jongste 6 wedstrijden scoorde hij maar liefst 11 keer: naast de 4 keer tegen Girona stond hij ook 2 keer aan het kanon tegen Eibar, 2 keer tegen Getafe, 2 keer tegen Alaves, 1 keer tegen Betis en 3 keer tegen Sociedad. Real speelde tussendoor ook tegen Espanyol en Leganes, maar toen kwam CR7 niet in actie.

De dubbele confrontatie tegen PSG in de Champions League meegerekend, zit Ronaldo zelfs aan een frequentie van maar liefst 17 doelpunten in 8 matchen.

Ter vergelijking: vóór januari was de productie van de aanvaller blijven steken op amper 4 doelpunten in 17 wedstrijden in La Liga.

Champions League

De Spaanse titel is intussen buiten bereik voor Real - leider FC Barcelona heeft na 29 speeldagen een bonus van 15 punten - maar met het oog op de Champions League is de bloedvorm van Ronaldo een opsteker voor De Koninklijke.

In de kwartfinales wacht Juventus, een heruitgave van de door Real gewonnen finale van vorig seizoen. Real kan de Beker met de Grote Oren voor de derde keer op rij winnen.

De Portugees trof zondag maar liefst 4 keer raak tegen Girona - de 50ste hattrick in zijn carrière - en dikt daarmee zijn totaal in de Spaanse competitie aan tot 22, nog maar 3 minder dan topschutter Lionel Messi. Real Madrid won met 6-3, de andere Madrileense treffers kwamen van de voeten van Lucas Vazquez en Gareth Bale.Terwijl hij voor de jaarwisseling amper nog het doel vond in de competitie - in de Champions League is hij wel topschutter met 12 goals in 8 matchen - is de Portugees, begin februari 33 geworden, sinds een aantal weken helemaal terug. In zijn jongste 6 wedstrijden scoorde hij maar liefst 11 keer: naast de 4 keer tegen Girona stond hij ook 2 keer aan het kanon tegen Eibar, 2 keer tegen Getafe, 2 keer tegen Alaves, 1 keer tegen Betis en 3 keer tegen Sociedad. Real speelde tussendoor ook tegen Espanyol en Leganes, maar toen kwam CR7 niet in actie.De dubbele confrontatie tegen PSG in de Champions League meegerekend, zit Ronaldo zelfs aan een frequentie van maar liefst 17 doelpunten in 8 matchen. Ter vergelijking: vóór januari was de productie van de aanvaller blijven steken op amper 4 doelpunten in 17 wedstrijden in La Liga.De Spaanse titel is intussen buiten bereik voor Real - leider FC Barcelona heeft na 29 speeldagen een bonus van 15 punten - maar met het oog op de Champions League is de bloedvorm van Ronaldo een opsteker voor De Koninklijke. In de kwartfinales wacht Juventus, een heruitgave van de door Real gewonnen finale van vorig seizoen. Real kan de Beker met de Grote Oren voor de derde keer op rij winnen.