De Rode Duivels hebben in hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd een 2-0 thuisoverwinning behaald tegen Schotland. De toeschouwers in het tot de nok gevuld Koning Boudewijnstadion zagen doelpunten van Christian Benteke (69.) en Vincent Kompany (71).

Met tien punten op twaalf houden de Duivels hun kwalificatiekansen voor het WK van 2014 in Brazilië gaaf.

Een resem kansen
De Belgen, met Eden Hazard op de bank, hadden in de eerste helft tal van kansen om te scoren. Mertens, Chadli, Dembélé en Benteke raakten echter niet voorbij de Schotse goalie McGregor.

Aan de overzijde moest doelman Courtois zijn kunnen tonen op vrije trappen van Maloney en Commons.

Bevrijding

Meteen na de pauze, met Hazard in de ploeg bij de Belgen ten koste van Dembélé, kopte Benteke eerst nog op de lat, maar de bevrijdende 1-0 viel er dan toch in de 69e minuut, toen diezelfde Benteke een perfecte voorzet van De Bruyne in doel knikte.

De Duivels hadden eindelijk wat ze verdienden en amper twee minuten later stond de 2-0 al op het bord, na een knappe actie en dito schot van kapitein Vincent Kompany.

Kroatië mee aan kop
Eerder op de avond haalde Kroatië het in dezelfde groep met 2-0 van Wales en ging Servië met 1-0 onderuit bij Macedonië.

In de stand leiden de Belgen en de Kroaten met 10 punten. Dan volgen Servië (4), Macedonië (4), Wales (3) en Schotland (2). De vijfde speeldag in groep A staat pas op 22 maart 2013 geprogrammeerd. De selectie van bondscoach Marc Wilmots trekt dan naar Macedonië. (Belga/TV)

De Rode Duivels hebben in hun vierde WK-kwalificatiewedstrijd een 2-0 thuisoverwinning behaald tegen Schotland. De toeschouwers in het tot de nok gevuld Koning Boudewijnstadion zagen doelpunten van Christian Benteke (69.) en Vincent Kompany (71). Met tien punten op twaalf houden de Duivels hun kwalificatiekansen voor het WK van 2014 in Brazilië gaaf.Een resem kansen De Belgen, met Eden Hazard op de bank, hadden in de eerste helft tal van kansen om te scoren. Mertens, Chadli, Dembélé en Benteke raakten echter niet voorbij de Schotse goalie McGregor. Aan de overzijde moest doelman Courtois zijn kunnen tonen op vrije trappen van Maloney en Commons.Bevrijding Meteen na de pauze, met Hazard in de ploeg bij de Belgen ten koste van Dembélé, kopte Benteke eerst nog op de lat, maar de bevrijdende 1-0 viel er dan toch in de 69e minuut, toen diezelfde Benteke een perfecte voorzet van De Bruyne in doel knikte. De Duivels hadden eindelijk wat ze verdienden en amper twee minuten later stond de 2-0 al op het bord, na een knappe actie en dito schot van kapitein Vincent Kompany.Kroatië mee aan kop Eerder op de avond haalde Kroatië het in dezelfde groep met 2-0 van Wales en ging Servië met 1-0 onderuit bij Macedonië. In de stand leiden de Belgen en de Kroaten met 10 punten. Dan volgen Servië (4), Macedonië (4), Wales (3) en Schotland (2). De vijfde speeldag in groep A staat pas op 22 maart 2013 geprogrammeerd. De selectie van bondscoach Marc Wilmots trekt dan naar Macedonië. (Belga/TV)