Jean-François de Sart, ex-nationaal beloftecoach en technisch directeur van Standard, verbleef de voorbije maanden een week of tien in de VS. Met Henk Mariman en een Nederlander vormt hij het trio dat een audit uitvoert bij clubs uit de Major League Soccer, in opdracht van Double Pass, het Brusselse bedrijf dat ook Ariël Jacobs en sinds kort Steven Martens in dienst heeft.

"We deden al een audit bij twaalf van de twintig MLS-franchises", zegt de Luikenaar in Sport/Voetbalmagazine. "Vanaf maart doen we de laatste acht. Momenteel werken we de rapporten af en in januari hebben we een eerste debriefing. We hebben in ideale omstandigheden kunnen werken, alle deuren gingen voor ons open. De Amerikaanse directies zijn erg ontvankelijk en hebben echt zin om met ons samen te werken zodat wij hen optimaal kunnen helpen om het nog beter te doen."

De Sart houdt zich met vier clubs bezig, meer bepaald met hun professionele kant: New York Red Bull, Sporting Kansas City, DC United uit Washington en New England Revolution uit Foxborough. Een ander team van Double Pass analyseert de academies van deze clubs. "Double Pass is heel internationaal," zegt De Sart, "er zijn auditeurs uit Finland, Hongarije, Engeland... De staff breidt voortdurend uit omdat we alsmaar nieuwe projecten toegewezen krijgen. We hebben er nu onder meer in Gabon, Denemarken, Hongarije, Engeland en Duitsland."

(Pierre Danvoye)

Jean-François de Sart, ex-nationaal beloftecoach en technisch directeur van Standard, verbleef de voorbije maanden een week of tien in de VS. Met Henk Mariman en een Nederlander vormt hij het trio dat een audit uitvoert bij clubs uit de Major League Soccer, in opdracht van Double Pass, het Brusselse bedrijf dat ook Ariël Jacobs en sinds kort Steven Martens in dienst heeft."We deden al een audit bij twaalf van de twintig MLS-franchises", zegt de Luikenaar in Sport/Voetbalmagazine. "Vanaf maart doen we de laatste acht. Momenteel werken we de rapporten af en in januari hebben we een eerste debriefing. We hebben in ideale omstandigheden kunnen werken, alle deuren gingen voor ons open. De Amerikaanse directies zijn erg ontvankelijk en hebben echt zin om met ons samen te werken zodat wij hen optimaal kunnen helpen om het nog beter te doen."De Sart houdt zich met vier clubs bezig, meer bepaald met hun professionele kant: New York Red Bull, Sporting Kansas City, DC United uit Washington en New England Revolution uit Foxborough. Een ander team van Double Pass analyseert de academies van deze clubs. "Double Pass is heel internationaal," zegt De Sart, "er zijn auditeurs uit Finland, Hongarije, Engeland... De staff breidt voortdurend uit omdat we alsmaar nieuwe projecten toegewezen krijgen. We hebben er nu onder meer in Gabon, Denemarken, Hongarije, Engeland en Duitsland."(Pierre Danvoye)