Tijdens de voorbije mercato verloor Standard een half basisteam, maar het verdiende wel 27 miljoen euro aan transfergeld: dat is meer dan het seizoensbudget (25 miljoen). Sportief directeur Jean-François de Sart is tevreden.

"Het moeilijkste was tussen 1 juli en 1 september een kern samenstellen die competitief was overeenkomstig onze ambities, terwijl we in onzekerheid verkeerden of een aantal spelers ons zou verlaten. Die onzekerheid is nu weg", vertelt De Sart in Sport/Voetbalmagazine.

De nieuwe technische directeur van Standard slaagde er bovendien in om spitsen Aloys Nong en Mémé Tchité te behouden, terwijl ook zij aasden op een transfer.

De Sart: "Nong ligt nog onder contract en heeft ook niet gevraagd om weg te gaan. Ons uitgangspunt is simpel. Als een speler weg wil, moet de geïnteresseerde club ons contacteren. Voor Nong hebben we geen aanbieding gekregen. Er is wel eens verschenen dat hij weg wou, maar zijn woorden zijn toen verkeerd geïnterpreteerd."

"Voor Tchité was er wel belangstelling, maar hij heeft na het bekijken van die voorstellen gekozen om te blijven."

Aan inkomende zijde kregen de Rouches er op de valreep nog William Vainqueur, Luis Seijas en Maor Buzaglo bij.

De Sart denkt daarmee de ambities weer te kunnen bijstellen: "Op 1 juli heb ik gezegd dat het misschien wel eens een overgangsseizoen zou kunnen worden, omdat we toen van nul moesten beginnen."

"Vandaag durf ik zelfs te zeggen dat onze kern evenwichtiger is dan die van vorig jaar, en dat de trainer, die overigens nauw bij de transfers betrokken is, tevreden is. Ik praat niet over titelkansen, maar dit Standard mag ambities hebben in deze competitie." (GF/MS)

Tijdens de voorbije mercato verloor Standard een half basisteam, maar het verdiende wel 27 miljoen euro aan transfergeld: dat is meer dan het seizoensbudget (25 miljoen). Sportief directeur Jean-François de Sart is tevreden. "Het moeilijkste was tussen 1 juli en 1 september een kern samenstellen die competitief was overeenkomstig onze ambities, terwijl we in onzekerheid verkeerden of een aantal spelers ons zou verlaten. Die onzekerheid is nu weg", vertelt De Sart in Sport/Voetbalmagazine. De nieuwe technische directeur van Standard slaagde er bovendien in om spitsen Aloys Nong en Mémé Tchité te behouden, terwijl ook zij aasden op een transfer. De Sart: "Nong ligt nog onder contract en heeft ook niet gevraagd om weg te gaan. Ons uitgangspunt is simpel. Als een speler weg wil, moet de geïnteresseerde club ons contacteren. Voor Nong hebben we geen aanbieding gekregen. Er is wel eens verschenen dat hij weg wou, maar zijn woorden zijn toen verkeerd geïnterpreteerd." "Voor Tchité was er wel belangstelling, maar hij heeft na het bekijken van die voorstellen gekozen om te blijven." Aan inkomende zijde kregen de Rouches er op de valreep nog William Vainqueur, Luis Seijas en Maor Buzaglo bij. De Sart denkt daarmee de ambities weer te kunnen bijstellen: "Op 1 juli heb ik gezegd dat het misschien wel eens een overgangsseizoen zou kunnen worden, omdat we toen van nul moesten beginnen." "Vandaag durf ik zelfs te zeggen dat onze kern evenwichtiger is dan die van vorig jaar, en dat de trainer, die overigens nauw bij de transfers betrokken is, tevreden is. Ik praat niet over titelkansen, maar dit Standard mag ambities hebben in deze competitie." (GF/MS)