De week waarin PSG in de heenmatch Barcelona verrassend een 4-0 om de oren gaf, keerde een reporter terug van een reportage Barcelona. Die 4-0 was niet voorzien, en leek de reportage (de kracht van Barca) af te zwakken. Moesten we de aard van het verhaal niet wat bijsturen? Uiteindelijk gebeurde het in het Europese CL-voetbal nog nooit dat een club een 4-0 nederlaag uit de heenmatch nog ophaalde.

Uiteindelijk zou Sport/Voetbalmagazine de dag van de terugmatch verschijnen met een cover 'Barsten in het bolwerk.'

's Avonds toch een beetje ongerust voor tv plaatsgenomen. Na een uur bleef de cover nog overeind. Het stond 3-1 en PSG miste net nog een open kans. Vijf minuten voor tijd waren we al en er moest nog drie keer gescoord worden. Cover gered?

Nee hoor.

Er wérd nog drie keer gescoord: één keer net voor affluiten, en twee keer in de extra speeltijd.

's Anderdaags waren de barsten in het bolwerk Barcelona verdwenen. Behalve op de cover van de magazines. Die zijn er nog steeds.

Een collector's item, met andere woorden.

Sinds die dag is 8 december de dag van het wonder van Barcelona.

De week waarin PSG in de heenmatch Barcelona verrassend een 4-0 om de oren gaf, keerde een reporter terug van een reportage Barcelona. Die 4-0 was niet voorzien, en leek de reportage (de kracht van Barca) af te zwakken. Moesten we de aard van het verhaal niet wat bijsturen? Uiteindelijk gebeurde het in het Europese CL-voetbal nog nooit dat een club een 4-0 nederlaag uit de heenmatch nog ophaalde.Uiteindelijk zou Sport/Voetbalmagazine de dag van de terugmatch verschijnen met een cover 'Barsten in het bolwerk.''s Avonds toch een beetje ongerust voor tv plaatsgenomen. Na een uur bleef de cover nog overeind. Het stond 3-1 en PSG miste net nog een open kans. Vijf minuten voor tijd waren we al en er moest nog drie keer gescoord worden. Cover gered?Nee hoor.Er wérd nog drie keer gescoord: één keer net voor affluiten, en twee keer in de extra speeltijd.'s Anderdaags waren de barsten in het bolwerk Barcelona verdwenen. Behalve op de cover van de magazines. Die zijn er nog steeds. Een collector's item, met andere woorden.Sinds die dag is 8 december de dag van het wonder van Barcelona.