De redactie van Sport/Voetbalmagazine zet voor u elk weekend de tien beste spelers van de afgelopen speeldag op een rijtje. Ryan Donk krijgt de eer om de top 10 van de eerste speeldag aan te voeren.

1. Ryan Donk (Club Brugge) : niet alleen verdedigend onberispelijk, maar ook in aanvallend opzicht van goudwaarde. Leverde de assist voor de openingsgoal en scoorde zelf de enig mooie 5-0.

2. Kevin De Bruyne (Racing Genk) : scoorde niet, maar bepaalde wel het ritme van de match van op zijn linkerflank. Heerlijke versnellingen en gemeten passes zoals we stilaan gewoon zijn van De Bruyne.

3. Jelle Van Damme (Standard) : de bepalende figuur bij Standard. Verbrodde het feestje van Bergen met een knappe goal, na een trap met zijn mindere rechtse voet.

4. Victor Vazquez (Club Brugge) : de architect van de mooiste goal van de avond in Jan Breydel. Een buitenlandse nieuwkomer met meerwaarde voor onze competitie.

5. Patrick Amoah (Leuven) : vorig seizoen nog topschutter in derde klasse, dit seizoen maakt hij al meteen naam als de 'reuzendoder' van Anderlecht.

6. David Hubert (Racing Genk) : staat zelden op het scorebord. Als Hubert dat toch doet, is het zoals afgelopen weekend met een heel knap afstandschot. De kers op de taart, een extra bekroning voor zijn gebruikelijke inzet.

7. Bram Verbist (Cercle Brugge) : Onklopbaar in het Ottenstadion. Als hij dan toch een bal moest laten passeren, was er altijd nog de paal.

8. Julien Gorius (KV Mechelen) : De Franse spelverdeler was een zeldzaam lichtpuntje bij een matig Mechelen.

9. Cédric Berthelin (RAEC Bergen) : verrichte meerdere goede (en bepalende) reddingen, vooral na de rust.

10. Yassine El Ghanassy (AA Gent): voelt zich duidelijk in zijn element in het systeem van Trond Sollied.

De redactie van Sport/Voetbalmagazine zet voor u elk weekend de tien beste spelers van de afgelopen speeldag op een rijtje. Ryan Donk krijgt de eer om de top 10 van de eerste speeldag aan te voeren.1. Ryan Donk (Club Brugge) : niet alleen verdedigend onberispelijk, maar ook in aanvallend opzicht van goudwaarde. Leverde de assist voor de openingsgoal en scoorde zelf de enig mooie 5-0. 2. Kevin De Bruyne (Racing Genk) : scoorde niet, maar bepaalde wel het ritme van de match van op zijn linkerflank. Heerlijke versnellingen en gemeten passes zoals we stilaan gewoon zijn van De Bruyne. 3. Jelle Van Damme (Standard) : de bepalende figuur bij Standard. Verbrodde het feestje van Bergen met een knappe goal, na een trap met zijn mindere rechtse voet. 4. Victor Vazquez (Club Brugge) : de architect van de mooiste goal van de avond in Jan Breydel. Een buitenlandse nieuwkomer met meerwaarde voor onze competitie. 5. Patrick Amoah (Leuven) : vorig seizoen nog topschutter in derde klasse, dit seizoen maakt hij al meteen naam als de 'reuzendoder' van Anderlecht. 6. David Hubert (Racing Genk) : staat zelden op het scorebord. Als Hubert dat toch doet, is het zoals afgelopen weekend met een heel knap afstandschot. De kers op de taart, een extra bekroning voor zijn gebruikelijke inzet. 7. Bram Verbist (Cercle Brugge) : Onklopbaar in het Ottenstadion. Als hij dan toch een bal moest laten passeren, was er altijd nog de paal. 8. Julien Gorius (KV Mechelen) : De Franse spelverdeler was een zeldzaam lichtpuntje bij een matig Mechelen. 9. Cédric Berthelin (RAEC Bergen) : verrichte meerdere goede (en bepalende) reddingen, vooral na de rust. 10. Yassine El Ghanassy (AA Gent): voelt zich duidelijk in zijn element in het systeem van Trond Sollied.