Twee vragen houden de Engelse voetbalfans bezig in aanloop naar deze zeer belangrijke topper tussen de leider en de eerste achtervolger in de Premier League. Eén: kan Liverpool zijn goede vorm aanhouden of slaat de titelstress toe? En twee: in welke gedaante zal Chelsea aantreden? José Mourinho maakte er de voorbije dagen immers geen geheim van dat de terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League (enkele dagen later) prioriteit krijgt. Chelsea bekwam met een 0-0 in het Vicente Calderónstadion een gunstige uitgangspositie om Atlético Madrid uit te schakelen op weg naar de CL-finale in Lissabon. In die optiek zouden een aantal basisspelers rust krijgen tegen Liverpool. Aanvoerder John Terry en doelman Petr Cech, beide geblesseerd uitgevallen tegen Atlético, zullen er al zeker niet bij zijn.

Alleen kan je je afvragen in hoeverre Mourinho het echt meent als hij zegt dat de Engelse landstitel een verloren zaak is. Probeert de meester van de psychologische spelletjes ook hier weer iedereen zand in de ogen te strooien? Dat de Blues zich zomaar naar het offerblok laten leiden en de Reds hun titel gunnen, is uitgesloten.

Simon Mignolet, die dit seizoen nog geen enkele minuut miste voor de Reds, geeft aan dat hij en zijn ploegmaats zich niet zullen laten verrassen. "Wat Chelsea zegt of doet, daar laten we ons niet teveel mee in", vertelt de Belg op de website van zijn club. "Het gaat om ons en wat wij moeten doen. Zoals reeds heel het seizoen nemen we wedstrijd per wedstrijd. Zolang we ons goed voorbereiden en er in de wedstrijd alles aan doen, hoeven we onszelf niets te verwijten. Met de steun van de fans -telkens we Anfield binnen rijden zien we die indrukwekkende stroom van supporters- genieten we bij thuiswedstrijden een extra motivatie."

De heenwedstrijd op Stamford Bridge eindigde op 2-1, goals van Eden Hazard en Samuel Eto'o voor Chelsea, en van Martin Skrtel voor Liverpool. Wint Liverpool deze terugwedstrijd dan ligt Chelsea, met nog twee speeldagen voor de boeg, uit de titelrace en komt de enige bedreiging voor Liverpool nog van Manchester City.

Liverpool - Chelsea, zondag 27 april om 15.05u, live te zien op Sporting Telenet.

Twee vragen houden de Engelse voetbalfans bezig in aanloop naar deze zeer belangrijke topper tussen de leider en de eerste achtervolger in de Premier League. Eén: kan Liverpool zijn goede vorm aanhouden of slaat de titelstress toe? En twee: in welke gedaante zal Chelsea aantreden? José Mourinho maakte er de voorbije dagen immers geen geheim van dat de terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League (enkele dagen later) prioriteit krijgt. Chelsea bekwam met een 0-0 in het Vicente Calderónstadion een gunstige uitgangspositie om Atlético Madrid uit te schakelen op weg naar de CL-finale in Lissabon. In die optiek zouden een aantal basisspelers rust krijgen tegen Liverpool. Aanvoerder John Terry en doelman Petr Cech, beide geblesseerd uitgevallen tegen Atlético, zullen er al zeker niet bij zijn.Alleen kan je je afvragen in hoeverre Mourinho het echt meent als hij zegt dat de Engelse landstitel een verloren zaak is. Probeert de meester van de psychologische spelletjes ook hier weer iedereen zand in de ogen te strooien? Dat de Blues zich zomaar naar het offerblok laten leiden en de Reds hun titel gunnen, is uitgesloten. Simon Mignolet, die dit seizoen nog geen enkele minuut miste voor de Reds, geeft aan dat hij en zijn ploegmaats zich niet zullen laten verrassen. "Wat Chelsea zegt of doet, daar laten we ons niet teveel mee in", vertelt de Belg op de website van zijn club. "Het gaat om ons en wat wij moeten doen. Zoals reeds heel het seizoen nemen we wedstrijd per wedstrijd. Zolang we ons goed voorbereiden en er in de wedstrijd alles aan doen, hoeven we onszelf niets te verwijten. Met de steun van de fans -telkens we Anfield binnen rijden zien we die indrukwekkende stroom van supporters- genieten we bij thuiswedstrijden een extra motivatie."De heenwedstrijd op Stamford Bridge eindigde op 2-1, goals van Eden Hazard en Samuel Eto'o voor Chelsea, en van Martin Skrtel voor Liverpool. Wint Liverpool deze terugwedstrijd dan ligt Chelsea, met nog twee speeldagen voor de boeg, uit de titelrace en komt de enige bedreiging voor Liverpool nog van Manchester City.Liverpool - Chelsea, zondag 27 april om 15.05u, live te zien op Sporting Telenet.