Toen Steven Martens in mei van dit jaar aangesteld werd als nieuwe CEO van de Koninklijke Belgische voetbalbond vroeg hij 100 dagen geduld. Honderd dagen om eerst een grondige analyse te maken van ons Belgische voetbal en dan een visietekst neer te pennen. Vandaag stelde hij die voor.

Steven Martens zorgde al meteen voor vernieuwing door een beknopte versie van zijn rapport ook via You Tube tot de voetballiefhebber te brengen. De presentatie -die u hieronder kan bekijken- is zeer helder en vlot voorgedragen, bovendien getuigt die transparante houding van sociale voeling en de wil om vastgeroeste structuren te veranderen binnen het bondsgebouw.

Echt veel concrete ideeën vallen in het rapport nog niet te ontdekken, daarvoor is het wellicht nog te vroeg, maar toch tekent Martens alvast enkele krijtlijnen uit.

Martens: "Onze eerste ambitie moet zijn om deze sport te doen groeien. Het damesvoetbal bijvoorbeeld, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Ook de andere vormen zoals futsal, zaalvoetbal en beachsoccer moeten een duidelijkere plaats krijgen in het hele verhaal."

Martens nam ook een duidelijke stelling in aangaande de jeugdtrainers: "Zij worden nu nog te weinig gewaardeerd, zeker in vergelijking met hun collega's die een eerste ploeg bij de amateurs trainen."

Maar er is ook aandacht voor positieve punten. "De voorbije jaren was er een tendens naar meer toeschouwers en een beter tv-contract. Nu moet alles daar rond volgen. Horeca, transport...," aldus de CEO.

'Waarom nu?" stelt hij aan het eind van zijn videoboodschap retorisch. "Omdat nu hét moment is om te veranderen. We hebben een evaluatie laten doorvoeren door zowel Insight Consulting als UEFA en de conclusie was dat wij veel te complexe structuren hebben. We moéten dus vereenvoudigen. Ook de Pro League is klaar om te professionaliseren. Daarbij komt het positieve gevoel rond de Rode Duivels, waar we op kunnen inspelen." (MS)

Bekijk het volledige filmpje hieronder:

Toen Steven Martens in mei van dit jaar aangesteld werd als nieuwe CEO van de Koninklijke Belgische voetbalbond vroeg hij 100 dagen geduld. Honderd dagen om eerst een grondige analyse te maken van ons Belgische voetbal en dan een visietekst neer te pennen. Vandaag stelde hij die voor. Steven Martens zorgde al meteen voor vernieuwing door een beknopte versie van zijn rapport ook via You Tube tot de voetballiefhebber te brengen. De presentatie -die u hieronder kan bekijken- is zeer helder en vlot voorgedragen, bovendien getuigt die transparante houding van sociale voeling en de wil om vastgeroeste structuren te veranderen binnen het bondsgebouw. Echt veel concrete ideeën vallen in het rapport nog niet te ontdekken, daarvoor is het wellicht nog te vroeg, maar toch tekent Martens alvast enkele krijtlijnen uit. Martens: "Onze eerste ambitie moet zijn om deze sport te doen groeien. Het damesvoetbal bijvoorbeeld, zowel in kwantiteit als kwaliteit. Ook de andere vormen zoals futsal, zaalvoetbal en beachsoccer moeten een duidelijkere plaats krijgen in het hele verhaal." Martens nam ook een duidelijke stelling in aangaande de jeugdtrainers: "Zij worden nu nog te weinig gewaardeerd, zeker in vergelijking met hun collega's die een eerste ploeg bij de amateurs trainen." Maar er is ook aandacht voor positieve punten. "De voorbije jaren was er een tendens naar meer toeschouwers en een beter tv-contract. Nu moet alles daar rond volgen. Horeca, transport...," aldus de CEO. 'Waarom nu?" stelt hij aan het eind van zijn videoboodschap retorisch. "Omdat nu hét moment is om te veranderen. We hebben een evaluatie laten doorvoeren door zowel Insight Consulting als UEFA en de conclusie was dat wij veel te complexe structuren hebben. We moéten dus vereenvoudigen. Ook de Pro League is klaar om te professionaliseren. Daarbij komt het positieve gevoel rond de Rode Duivels, waar we op kunnen inspelen." (MS) Bekijk het volledige filmpje hieronder: