Germinal Beerschot heeft vrijdag tekst en uitleg gegeven bij de machtsoverdracht op het Kiel. Het volledige aandelenpakket is nu in handen van drie mensen: de nieuwe sterke man Patrick Vanoppen en mede-aandeelhouders Herman Kesters en Bob Van Jole.

Vanoppen had al 44 procent van de aandelen en kocht woensdag 54 procent over van de groep aandeelhouders rond erevoorzitter Jos Verhaegen en René Snelders, zodat hij nu de scepter zwaait op het Kiel.

"In de eerstvolgende weken en maanden willen we een nieuwe bestuursstructuur op poten zetten, die hopelijk tegen het einde van het seizoen rond zal zijn," zei Vanoppen. Op concrete namen van een nieuwe voorzitter, ceo en andere functies is het nog wachten.

"Op korte termijn moeten we er op sportief vlak voor zorgen dat we ons in eerste klasse handhaven, financieel orde op zaken stellen en starten met de werken aan het jeugd- en opleidingscomplex op de Wilrijkse pleinen."

"In verband met het stadiondossier wachten we af welke stappen de stad Antwerpen onderneemt", zei Vanoppen, zonder daar verder op in te willen gaan.

Voorwaarden

Verhaegen had enkele voorwaarden gesteld bij de aandelenoverdracht. Zo mag Kesters niet langer voorzitter en gedelegeerd bestuurder zijn en mag ex-coach Glen De Boeck vijftien jaar lang geen functie uitoefenen op het Kiel.

Gunther Hofmans is geen technisch directeur meer en een aantal personen is uit de Raad van Bestuur gestapt.

Germinal Beerschot heeft vrijdag tekst en uitleg gegeven bij de machtsoverdracht op het Kiel. Het volledige aandelenpakket is nu in handen van drie mensen: de nieuwe sterke man Patrick Vanoppen en mede-aandeelhouders Herman Kesters en Bob Van Jole. Vanoppen had al 44 procent van de aandelen en kocht woensdag 54 procent over van de groep aandeelhouders rond erevoorzitter Jos Verhaegen en René Snelders, zodat hij nu de scepter zwaait op het Kiel. "In de eerstvolgende weken en maanden willen we een nieuwe bestuursstructuur op poten zetten, die hopelijk tegen het einde van het seizoen rond zal zijn," zei Vanoppen. Op concrete namen van een nieuwe voorzitter, ceo en andere functies is het nog wachten. "Op korte termijn moeten we er op sportief vlak voor zorgen dat we ons in eerste klasse handhaven, financieel orde op zaken stellen en starten met de werken aan het jeugd- en opleidingscomplex op de Wilrijkse pleinen." "In verband met het stadiondossier wachten we af welke stappen de stad Antwerpen onderneemt", zei Vanoppen, zonder daar verder op in te willen gaan. Voorwaarden Verhaegen had enkele voorwaarden gesteld bij de aandelenoverdracht. Zo mag Kesters niet langer voorzitter en gedelegeerd bestuurder zijn en mag ex-coach Glen De Boeck vijftien jaar lang geen functie uitoefenen op het Kiel. Gunther Hofmans is geen technisch directeur meer en een aantal personen is uit de Raad van Bestuur gestapt.