Defour en Mangala verlaten vicekampioen Standard Luik om de volgende vijf seizoenen aan de slag te gaan bij de Portugese landskampioen FC Porto. Dat staat zondag te lezen op de website van Le Soir.

Rode Duivel Defour zou Sclessin voor zes miljoen euro verlaten, de Franse belofteninternational Mangala zou nog een miljoen meer kosten. Zaterdagavond bereikten de Rouches daarover een akkoord met Porto.

De transfers sleepten al geruime tijd aan en de directie van Standard had vooraf duidelijk gemaakt dat alles zaterdag afgerond moest worden.

Volgens Le Soir moeten de Rouches een aanzienlijk deel van de 13 miljoen euro die ze binnenrijven meteen weer afstaan. Toen Steven Defour in 2006 overkwam van Racing Genk lieten de Limburgers in het contract immers opnemen dat ze bij een doorverkoop van het goudhaantje 20 procent zouden opstrijken.

Mehdi Carcela-Gonzalez
Mangala leek op zijn beurt dan weer lang op weg naar het Spaanse Valencia. Er leek een deal in de maak waarbij de Luikse furie de Uruguayaan 'Nacho' Gonzalez (ex-Valencia) gratis zou overnemen, maar nu ook Mangala naar Porto trekt zullen de Rouches alsnog een transferprijs voor 'Nacho' Gonzalez moeten ophoesten.

Ook Mehdi Carcela-Gonzalez staat op het punt de Vurige Stede te verlaten. De Marokkaanse international zou mogelijk voor negen miljoen euro naar het Russische FC Anzhi, de steenrijke club van Mbark Boussoufa, vertrekken.

Standard wou de transfers zondag nog niet bevestigen. De Luikenaars organiseren maandag om 17u een persconferentie. (Belga/TE)

Defour en Mangala verlaten vicekampioen Standard Luik om de volgende vijf seizoenen aan de slag te gaan bij de Portugese landskampioen FC Porto. Dat staat zondag te lezen op de website van Le Soir. Rode Duivel Defour zou Sclessin voor zes miljoen euro verlaten, de Franse belofteninternational Mangala zou nog een miljoen meer kosten. Zaterdagavond bereikten de Rouches daarover een akkoord met Porto. De transfers sleepten al geruime tijd aan en de directie van Standard had vooraf duidelijk gemaakt dat alles zaterdag afgerond moest worden. Volgens Le Soir moeten de Rouches een aanzienlijk deel van de 13 miljoen euro die ze binnenrijven meteen weer afstaan. Toen Steven Defour in 2006 overkwam van Racing Genk lieten de Limburgers in het contract immers opnemen dat ze bij een doorverkoop van het goudhaantje 20 procent zouden opstrijken. Mehdi Carcela-Gonzalez Mangala leek op zijn beurt dan weer lang op weg naar het Spaanse Valencia. Er leek een deal in de maak waarbij de Luikse furie de Uruguayaan 'Nacho' Gonzalez (ex-Valencia) gratis zou overnemen, maar nu ook Mangala naar Porto trekt zullen de Rouches alsnog een transferprijs voor 'Nacho' Gonzalez moeten ophoesten. Ook Mehdi Carcela-Gonzalez staat op het punt de Vurige Stede te verlaten. De Marokkaanse international zou mogelijk voor negen miljoen euro naar het Russische FC Anzhi, de steenrijke club van Mbark Boussoufa, vertrekken. Standard wou de transfers zondag nog niet bevestigen. De Luikenaars organiseren maandag om 17u een persconferentie. (Belga/TE)