De degradatiestrijd in de Premier League nadert zijn ontknoping. Reading en QPR zijn al zeker van een retourticket naar de Football League Championship, maar over de derde degradatieplek is het laatste woord nog niet gezegd. Rekenkundig komen de nummers 12 tot 18 daarvoor nog in aanmerking.

Voorlopig bezet Wigan, dat zaterdag in Wembley de finale van de FA Cup speelt, de achttiende stek. Het verloor gisteren in het eigen stadion van Swansea City en zag zo zijn kansen gevoelig slinken. Met nog een wedstrijd naar Arsenal voor de boeg komt degradatie wel heel dichtbij voor de ploeg van onder meer Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge) en Arouna Koné (ex-Lierse).

Sunderland, Newcastle en Norwich hebben met nog twee speeldagen te gaan drie punten voorsprong op Wigan. Die laatste twee ploegen pakten respectievelijk slechts twee en drie punten in de laatste vier wedstrijden. Zij lijken samen met Wigan uit te maken wie naar de tweede klasse wordt verbannen. Het Sunderland van Simon Mignolet zette - sinds de komst van de Italiaanse manager Paolo Di Canio - een sterke eindspurt in en zal zich naar alle waarschijnlijkheid redden.

Voor Aston Villa en Christian Benteke ziet het er ook goed uit. De club heeft een bonus van vijf punten op Wigan. Een punt in het onderling duel op de laatste speeldag volstaat voor het behoud.

Fulham komt behoudens een spectaculaire ommezwaai niet meer in de problemen, maar pakte in de afgelopen vier duels geen enkel punt. Zondag krijgen Bryan Ruiz en co het bezoek van Liverpool. (NN)

Het resterende programma van de degradatiekandidaten:

Fulham (12de)

40 punten, 0/12 in afgelopen vier wedstrijden

Programma:

Fulham - Liverpool

Swansea City - Fulham

Aston Villa (13de)

40 punten, 7/12 in afgelopen vier wedstrijden.

Programma:

Aston Villa - Chelsea

Wigan - Aston Villa

Southampton (14de)

39 punten, 2/12 in afgelopen vier wedstrijden

Sunderland - Southampton

Southampton - Stoke City

Sunderland (15de)

38 punten, 7 punten in laatste vier wedstrijden.

Programma:

Sunderland - Southampton

Tottenham - Sunderland

Norwich City (16de)

38 punten, 3 punten in laatste 4 wedstrijden

Programma:

Nowrich City - West Bromwich

Manchester City - Norwich City

Newcastle (17de)

38 punten, 2/12 in afgelopen vier wedstrijden.

Programma:

QPR - Newcastle

Newcastle - Arsenal

Wigan (18de)

35 punten, 4/12 in afgelopen vier wedstrijden.

Programma:

Arsenal - Wigan

Wigan - Aston Villa

De degradatiestrijd in de Premier League nadert zijn ontknoping. Reading en QPR zijn al zeker van een retourticket naar de Football League Championship, maar over de derde degradatieplek is het laatste woord nog niet gezegd. Rekenkundig komen de nummers 12 tot 18 daarvoor nog in aanmerking. Voorlopig bezet Wigan, dat zaterdag in Wembley de finale van de FA Cup speelt, de achttiende stek. Het verloor gisteren in het eigen stadion van Swansea City en zag zo zijn kansen gevoelig slinken. Met nog een wedstrijd naar Arsenal voor de boeg komt degradatie wel heel dichtbij voor de ploeg van onder meer Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge) en Arouna Koné (ex-Lierse).Sunderland, Newcastle en Norwich hebben met nog twee speeldagen te gaan drie punten voorsprong op Wigan. Die laatste twee ploegen pakten respectievelijk slechts twee en drie punten in de laatste vier wedstrijden. Zij lijken samen met Wigan uit te maken wie naar de tweede klasse wordt verbannen. Het Sunderland van Simon Mignolet zette - sinds de komst van de Italiaanse manager Paolo Di Canio - een sterke eindspurt in en zal zich naar alle waarschijnlijkheid redden.Voor Aston Villa en Christian Benteke ziet het er ook goed uit. De club heeft een bonus van vijf punten op Wigan. Een punt in het onderling duel op de laatste speeldag volstaat voor het behoud. Fulham komt behoudens een spectaculaire ommezwaai niet meer in de problemen, maar pakte in de afgelopen vier duels geen enkel punt. Zondag krijgen Bryan Ruiz en co het bezoek van Liverpool. (NN) Het resterende programma van de degradatiekandidaten:Fulham (12de)40 punten, 0/12 in afgelopen vier wedstrijdenProgramma:Fulham - LiverpoolSwansea City - FulhamAston Villa (13de)40 punten, 7/12 in afgelopen vier wedstrijden.Programma:Aston Villa - ChelseaWigan - Aston VillaSouthampton (14de)39 punten, 2/12 in afgelopen vier wedstrijdenSunderland - SouthamptonSouthampton - Stoke CitySunderland (15de)38 punten, 7 punten in laatste vier wedstrijden.Programma:Sunderland - SouthamptonTottenham - SunderlandNorwich City (16de)38 punten, 3 punten in laatste 4 wedstrijdenProgramma:Nowrich City - West BromwichManchester City - Norwich CityNewcastle (17de)38 punten, 2/12 in afgelopen vier wedstrijden.Programma:QPR - NewcastleNewcastle - ArsenalWigan (18de)35 punten, 4/12 in afgelopen vier wedstrijden.Programma:Arsenal - WiganWigan - Aston Villa