Del Piero bezorgt FC Sydney eerste punten

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met zijn tweede doelpunt in de A-league bezorgde Alessandro Del Piero FC Sydney voor het eerst dit seizoen een overwinning.

Op de derde speeldag in de Australische A-League was Alessandro Del Piero beslissend voor FC Sydney in de derby tegen de Western Sydney Wanderers, met onder meer Shinji Ono (33, o.a. ex-Feyenoord en ex-Bochum) in de rangen.

De bijna 38-jarige Italiaan lokte een penalty uit en zette die zelf om, zij het in twee keer. 0-1 was de eindstand. FC Sydney had de winst broodnodig want na twee speeldagen had het nog geen enkel punt gesprokkeld en stond het op de laatste plaats – de 10e – in het klassement.

Dan doet Emile Heskey (34, ex-Liverpool en ex-Aston Villa) – de derde grote naam die sinds dit seizoen in Australië voetbalt – het nog het best. Hij maakte al twee doelpunten voor de Newcastle Jets, die samen met Adelaide United en Perth Glory de rangschikking aanvoeren.

Op een mooie vierde plaats staat Wellington Phoenix, waar onze landgenoot Stein Huysegems ook al twee keer scoorde, inclusief afgelopen weekend. (SVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content