De 38-jarige Alessandro Del Piero, die sinds begin dit seizoen voor het Australische FC Sydney voetbalt, spreekt in Sport/Voetbalmagazine over zijn nieuwe voetballeven.
"Ik had andere aanbiedingen," vertelt de ex-vedette van Juventus, "zowel in Italië als in het buitenland, maar ik koos Sydney met mijn hoofd en met mijn hart. In mijn carrière heb ik alles gewonnen, ik heb dus niets meer te bewijzen. En daarom had ik een totaal nieuwe uitdaging nodig."

De Australische competitie bevalt Del Piero. "Maar de A-League is fysieker dan de Serie A", merkt de Italiaan verrassend genoeg op. "Sydney FC doet het momenteel niet zo goed, maar we hebben ook heel wat jongeren in te passen. De mensen in Australië zijn gepassioneerd door voetbal, ze komen naar het stadion met veel enthousiasme. Ik ben in alle stadions op een geweldige manier ontvangen."

Juventus

Del Piero blikt ook nog even terug op zijn 'Europese' carrière, waarin hij twintig jaar voor Juventus uitkwam. Wat was het beste team waartegen hij ooit voetbalde? Del Piero: "Ik mag wel zeggen dat wij meestal het beste team waren. Maar het Barcelona van Pep Guardiola maakte erg veel indruk op me. Dat was een team waarin ik eventueel heel graag gespeeld zou hebben."

Als beste ploegmaat in zijn rijkgevulde carrière noemt Del Piero een Fransman: "Zinédine Zidane. Hij was technisch oppermachtig en heel gepassioneerd op het veld. Hij is ook een van mijn beste vrienden." (LF/AC)

De 38-jarige Alessandro Del Piero, die sinds begin dit seizoen voor het Australische FC Sydney voetbalt, spreekt in Sport/Voetbalmagazine over zijn nieuwe voetballeven. "Ik had andere aanbiedingen," vertelt de ex-vedette van Juventus, "zowel in Italië als in het buitenland, maar ik koos Sydney met mijn hoofd en met mijn hart. In mijn carrière heb ik alles gewonnen, ik heb dus niets meer te bewijzen. En daarom had ik een totaal nieuwe uitdaging nodig."De Australische competitie bevalt Del Piero. "Maar de A-League is fysieker dan de Serie A", merkt de Italiaan verrassend genoeg op. "Sydney FC doet het momenteel niet zo goed, maar we hebben ook heel wat jongeren in te passen. De mensen in Australië zijn gepassioneerd door voetbal, ze komen naar het stadion met veel enthousiasme. Ik ben in alle stadions op een geweldige manier ontvangen."JuventusDel Piero blikt ook nog even terug op zijn 'Europese' carrière, waarin hij twintig jaar voor Juventus uitkwam. Wat was het beste team waartegen hij ooit voetbalde? Del Piero: "Ik mag wel zeggen dat wij meestal het beste team waren. Maar het Barcelona van Pep Guardiola maakte erg veel indruk op me. Dat was een team waarin ik eventueel heel graag gespeeld zou hebben."Als beste ploegmaat in zijn rijkgevulde carrière noemt Del Piero een Fransman: "Zinédine Zidane. Hij was technisch oppermachtig en heel gepassioneerd op het veld. Hij is ook een van mijn beste vrienden." (LF/AC)