De Senegalees Demba Ba (ex-Moeskroen) verlaat Newcastle United en gaat voor Chelsea voetballen. De 27-jarige aanvaller ondertekende bij The Blues een contract van 3,5 jaar. Chelsea meldt de transfer op zijn website. "Het voelt goed hier te zijn, ik ben heel trots", zegt Ba. "Het was belangrijk voor mij en Newcastle dat de overgang snel zou worden afgerond. Nu hebben zij ook de tijd om een vervanger te zoeken."

Topschutter

Demba Ba, die in het seizoen 2006-2007 voor Moeskroen uitkwam, is met dertien goals momenteel de op twee na beste schutter in de Premier League, na Robin van Persie en Luis Suarez. Newcastle vangt naar verluidt 7 miljoen pond (8,6 miljoen euro) voor de spits.

Bij Chelsea wordt Ba ploegmaat van Rode Duivel Eden Hazard en zal hij het rugnummer 29 dragen. Hij debuteert mogelijk in de bekermatch tegen Southampton.

De Senegalees Demba Ba (ex-Moeskroen) verlaat Newcastle United en gaat voor Chelsea voetballen. De 27-jarige aanvaller ondertekende bij The Blues een contract van 3,5 jaar. Chelsea meldt de transfer op zijn website. "Het voelt goed hier te zijn, ik ben heel trots", zegt Ba. "Het was belangrijk voor mij en Newcastle dat de overgang snel zou worden afgerond. Nu hebben zij ook de tijd om een vervanger te zoeken." Topschutter Demba Ba, die in het seizoen 2006-2007 voor Moeskroen uitkwam, is met dertien goals momenteel de op twee na beste schutter in de Premier League, na Robin van Persie en Luis Suarez. Newcastle vangt naar verluidt 7 miljoen pond (8,6 miljoen euro) voor de spits. Bij Chelsea wordt Ba ploegmaat van Rode Duivel Eden Hazard en zal hij het rugnummer 29 dragen. Hij debuteert mogelijk in de bekermatch tegen Southampton.