De Brusselaars begonnen vrank en vrij aan hun tweede wedstrijd in twee weken tegen Tottenham. Na de knappe 2-1-thuiszege was het vertrouwen aanwezig om ook op White Hart Lane punten te gaan meepikken. Hasi wisselde ten opzichte van de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz de geblesseerde Dennis Praet voor Frank Acheampong en Imoh Ezekiel voor Youri Tielemans. Maar de grootste verrassing hield hij voor de linksachterpositie. Daar toverde hij de helemaal in de vergetelheid geraakte Fabrice N'Sakala uit zijn hoed als vervanger van de langdurig uitgevallen Ivan Obradovic.

Bij Tottenham begonnen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis.

Zelfzeker

Ondanks de drie wissels in het elftal maakte Anderlecht in de openingsfase een zelfzekere indruk. Het eerste kwartier hield paars-wit de bal makkelijk in eigen rangen en een knappe actie van Stefano Okaka of gevaarlijke afstandschoten van Steven Defour en Tielemans hadden zelfs een voorsprong kunnen opleveren.

Halverwege de eerste helft namen de "Spurs" - in een verschroeiend tempo - het commando over. Harry Kane deed zijn reputatie van goalgetter op het halfuur alle eer aan door het leer strak in de rechterbenedenhoek te deponeren, 1-0. Anderlecht leek nadien even het noorden kwijt en kon geen bal meer vasthouden. De 1-0 bleef tot het rustsignaal op het bord staan en daar mocht Anderlecht niet over mopperen.

Druk gezet

Ook in de tweede helft was het openingskwartier van de Brusselaars veelbelovend. Defour en Acheampong testten de vuisten van Hugo Lloris en de "Spurs" zakten terug tot op eigen helft. Maar op het uur vond de thuisploeg opnieuw zijn tweede adem. Linksachter Ben Davies deed de lat van Silvio Proto trillen met een mooie volley en ook Erik Lamela waagde zijn kans met een listig balletje buitenkant voet.

Maar dit keer kon ook Tottenham het verschroeiende tempo niet vasthouden. Kara Mbodj en een beresterke Defour dreigden en de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Die kwam er dan eindelijk in de 72e minuut. De gemeten assist van Defour werd door de ingevallen Ezekiel in één keer via de paal in doel verwerkt.

Imoh Ezekiel was opgezet met zijn doelpunt, REUTERS
Imoh Ezekiel was opgezet met zijn doelpunt © REUTERS

Ook na de gelijkmaker bleven de bezoekers aandringen. De linkerflank van Anderlecht speelde Tottenham keer op keer op een hoopje en Ezekiel kon slechts met heel veel moeite door Alderweireld van een goal gehouden worden. Ook Tottenham gaf niet op en in minuut 87 barstte de Brusselse afweergordel. De ingevallen Moussa Dembele kreeg een afvallende bal perfect voor zijn voet en twijfelde niet. De bal vloog in de bovenhoek en Anderlecht lag alsnog in de touwen.

Tottenham neemt na vier speeldagen de leiding in groep J over van Monaco, dat 1-1 gelijkspeelde bij Qarabag. De "Spurs" hebben 7 punten, Monaco volgt met 6 punten. Anderlecht en Qarabag hebben er 4.

De Brusselaars begonnen vrank en vrij aan hun tweede wedstrijd in twee weken tegen Tottenham. Na de knappe 2-1-thuiszege was het vertrouwen aanwezig om ook op White Hart Lane punten te gaan meepikken. Hasi wisselde ten opzichte van de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz de geblesseerde Dennis Praet voor Frank Acheampong en Imoh Ezekiel voor Youri Tielemans. Maar de grootste verrassing hield hij voor de linksachterpositie. Daar toverde hij de helemaal in de vergetelheid geraakte Fabrice N'Sakala uit zijn hoed als vervanger van de langdurig uitgevallen Ivan Obradovic. Bij Tottenham begonnen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis. Ondanks de drie wissels in het elftal maakte Anderlecht in de openingsfase een zelfzekere indruk. Het eerste kwartier hield paars-wit de bal makkelijk in eigen rangen en een knappe actie van Stefano Okaka of gevaarlijke afstandschoten van Steven Defour en Tielemans hadden zelfs een voorsprong kunnen opleveren. Halverwege de eerste helft namen de "Spurs" - in een verschroeiend tempo - het commando over. Harry Kane deed zijn reputatie van goalgetter op het halfuur alle eer aan door het leer strak in de rechterbenedenhoek te deponeren, 1-0. Anderlecht leek nadien even het noorden kwijt en kon geen bal meer vasthouden. De 1-0 bleef tot het rustsignaal op het bord staan en daar mocht Anderlecht niet over mopperen. Ook in de tweede helft was het openingskwartier van de Brusselaars veelbelovend. Defour en Acheampong testten de vuisten van Hugo Lloris en de "Spurs" zakten terug tot op eigen helft. Maar op het uur vond de thuisploeg opnieuw zijn tweede adem. Linksachter Ben Davies deed de lat van Silvio Proto trillen met een mooie volley en ook Erik Lamela waagde zijn kans met een listig balletje buitenkant voet. Maar dit keer kon ook Tottenham het verschroeiende tempo niet vasthouden. Kara Mbodj en een beresterke Defour dreigden en de verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Die kwam er dan eindelijk in de 72e minuut. De gemeten assist van Defour werd door de ingevallen Ezekiel in één keer via de paal in doel verwerkt.Ook na de gelijkmaker bleven de bezoekers aandringen. De linkerflank van Anderlecht speelde Tottenham keer op keer op een hoopje en Ezekiel kon slechts met heel veel moeite door Alderweireld van een goal gehouden worden. Ook Tottenham gaf niet op en in minuut 87 barstte de Brusselse afweergordel. De ingevallen Moussa Dembele kreeg een afvallende bal perfect voor zijn voet en twijfelde niet. De bal vloog in de bovenhoek en Anderlecht lag alsnog in de touwen. Tottenham neemt na vier speeldagen de leiding in groep J over van Monaco, dat 1-1 gelijkspeelde bij Qarabag. De "Spurs" hebben 7 punten, Monaco volgt met 6 punten. Anderlecht en Qarabag hebben er 4.