Dat Mousa Dembélé (28 ondertussen) een aardig potje kan voetballen, bewees hij tijdens zijn Nederlandse jaren voldoende. Met AZ kroonde hij zich in 2009 tot landskampioen en kreeg hij de bijnaam Ti-TA-Tovenaar na een wondergoal tegen Willem II. Ook collegavoetballers herhalen steeds weer dat Mousa één van de meeste getalenteerde spelers is met wie ze al speelden. Vraag maar aan zijn maatje Jan Vertonghen.

Toch kan de minzame middenvelder zich in de Premier League maar moeilijk profileren. Bij Fulham ging het nog meer dan behoorlijk, maar aan zijn transfer naar Tottenham in 2012 beleefde Dembélé nog niet veel plezier. Met het seizoen 2014/2015 als dieptepunt. In totaal weliswaar veertig matchen meegedaan, maar slechts tien daarvan als titularis en bovendien maar één keer de weg naar doel kunnen vinden. Te weinig voor een man met zijn kwaliteiten. Dat beseft ook Dembélé zelf.

Gevaar creëren

In een interview met de clubwebsite van Tottenham toont hij zich ambitieus. "Ik wil goals maken en aanbrengen", aldus de Antwerpenaar. "Ik heb nu een nieuwe positie op de rechterflank, waarmee ik vaker voor doel kan komen en gevaar kan creëren. Dat wil ik steeds meer gaan doen. De statistieken bewezen al voldoende dat ik meer moet scoren, dus dat is iets waar ik dit seizoen progressie in wil boeken. Ik moet tonen dat ik efficiënt kan zijn voor doel."

Over een mogelijk vertrek bij Tottenham wordt voorlopig niet meer gesproken. Niet door de trainer Mauricio Pochettino en niet door Dembélé zelf. "Er heerst een goede sfeer in de groep en daar wil ik deel van uitmaken. Ik wil tonen dat ik belangrijk kan zijn voor deze club", klinkt het bij de speler. "Dit seizoen streef ik naar zowel persoonlijk als teamsucces. Ik hoop te mogen vechten voor deze ploeg en doen wat de manager me vraagt. Ik ben blij dat ik op de eerste speeldag mocht starten, elke keer ik speelkansen krijg wil verbeteren. Ik wil iedereen tonen wat ik kan," besluit de bekritiseerde Rode Duivel.

Benieuwd of hij daar zaterdag tegen Stoke City opnieuw de kans toe krijgt van manager Pochettino.

Dat Mousa Dembélé (28 ondertussen) een aardig potje kan voetballen, bewees hij tijdens zijn Nederlandse jaren voldoende. Met AZ kroonde hij zich in 2009 tot landskampioen en kreeg hij de bijnaam Ti-TA-Tovenaar na een wondergoal tegen Willem II. Ook collegavoetballers herhalen steeds weer dat Mousa één van de meeste getalenteerde spelers is met wie ze al speelden. Vraag maar aan zijn maatje Jan Vertonghen.Toch kan de minzame middenvelder zich in de Premier League maar moeilijk profileren. Bij Fulham ging het nog meer dan behoorlijk, maar aan zijn transfer naar Tottenham in 2012 beleefde Dembélé nog niet veel plezier. Met het seizoen 2014/2015 als dieptepunt. In totaal weliswaar veertig matchen meegedaan, maar slechts tien daarvan als titularis en bovendien maar één keer de weg naar doel kunnen vinden. Te weinig voor een man met zijn kwaliteiten. Dat beseft ook Dembélé zelf. In een interview met de clubwebsite van Tottenham toont hij zich ambitieus. "Ik wil goals maken en aanbrengen", aldus de Antwerpenaar. "Ik heb nu een nieuwe positie op de rechterflank, waarmee ik vaker voor doel kan komen en gevaar kan creëren. Dat wil ik steeds meer gaan doen. De statistieken bewezen al voldoende dat ik meer moet scoren, dus dat is iets waar ik dit seizoen progressie in wil boeken. Ik moet tonen dat ik efficiënt kan zijn voor doel."Over een mogelijk vertrek bij Tottenham wordt voorlopig niet meer gesproken. Niet door de trainer Mauricio Pochettino en niet door Dembélé zelf. "Er heerst een goede sfeer in de groep en daar wil ik deel van uitmaken. Ik wil tonen dat ik belangrijk kan zijn voor deze club", klinkt het bij de speler. "Dit seizoen streef ik naar zowel persoonlijk als teamsucces. Ik hoop te mogen vechten voor deze ploeg en doen wat de manager me vraagt. Ik ben blij dat ik op de eerste speeldag mocht starten, elke keer ik speelkansen krijg wil verbeteren. Ik wil iedereen tonen wat ik kan," besluit de bekritiseerde Rode Duivel.Benieuwd of hij daar zaterdag tegen Stoke City opnieuw de kans toe krijgt van manager Pochettino.