Wedstrijden zonder toeschouwers, het is echt niet dat. Eleven Sports probeerde al fake supportersgeluid bij Bundesliga-wedstrijden en in La Liga gaan ze zelfs voor virtuele toeschouwers in beeld. Maar in Denemarken gaan ze echte toeschouwers uitproberen.

Het duel tussen Horsens en Randers van zaterdag, de derby tussen Bröndby en FC Kopenhagen van zondag en de wedstrijd tussen Lyngby en OB van maandag zullen door een groter aantal toeschouwers bijgewoond worden. Hoeveel precies, moet nog bepaald worden. Bröndby rekent op 2.500 tot 3.000 fans. De stadions zullen in ieder geval in vakken van maximaal 500 personen onderverdeeld worden. Dat is momenteel de bovengrens van aantal deelnemers aan evenementen met een vast aantal zitplaatsen in Denemarken.

Bij het testproject is het de bedoeling na te gaan in welke mate fans competitiewedstrijden tijdens de coronacrisis kunnen bijwonen.

Wedstrijden zonder toeschouwers, het is echt niet dat. Eleven Sports probeerde al fake supportersgeluid bij Bundesliga-wedstrijden en in La Liga gaan ze zelfs voor virtuele toeschouwers in beeld. Maar in Denemarken gaan ze echte toeschouwers uitproberen. Het duel tussen Horsens en Randers van zaterdag, de derby tussen Bröndby en FC Kopenhagen van zondag en de wedstrijd tussen Lyngby en OB van maandag zullen door een groter aantal toeschouwers bijgewoond worden. Hoeveel precies, moet nog bepaald worden. Bröndby rekent op 2.500 tot 3.000 fans. De stadions zullen in ieder geval in vakken van maximaal 500 personen onderverdeeld worden. Dat is momenteel de bovengrens van aantal deelnemers aan evenementen met een vast aantal zitplaatsen in Denemarken. Bij het testproject is het de bedoeling na te gaan in welke mate fans competitiewedstrijden tijdens de coronacrisis kunnen bijwonen.