Olivier Deschacht staat zijn kapiteinsband bij Anderlecht opnieuw af aan Lucas Biglia. "Ik heb die beslissing 99% zelf genomen", kondigde Deschacht gisterenavond aan. "Ik ben tien maanden out geweest en ik wil nu liever mijn energie steken in het terugkrijgen van mijn vorm, niet in het extra-sportieve."

"Er zijn teveel leugens verschenen over mij. Ik zou een probleem hebben met Safari, met de coach, ... Er is enorm veel geschreven, voornamelijk onzin. Intussen is alles uitgepraat met de trainer en kreeg ik mijn kapiteinsband terug. Maar als ik zie welke commotie dat allemaal met zich heeft meegebracht, dan geef ik hem liever terug af," aldus Deschacht.

"En kapitein of niet, ik zal zowel op als naast het veld mijn verantwoordelijkheid blijven opnemen, maar ik wil nu gewoon wat rust en enkel in de krant komen met prestaties. En nee, die band terugkrijgen is geen obsessie."

Spandoek en fluitconcertDeschacht werd naar eigen zeggen geraakt door de reactie van de supporters afgelopen zondag. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot werd Deschacht uitgefloten en toonden supporters een spandoek met daarop 'Lucas Biglia: de enige echte kapitein van RSCA'. De heisa rond de aanvoerdersband van Anderlecht deed de club ook beslissen om het officiële supportersforum af te sluiten.

"Ik heb sindsdien ook heel veel mails en berichtjes gekregen van fans om me te steunen," aldus Deschacht. "Ik zou willen dat iedereen nu stopt met schrijven over die kapiteinsband en wat meer de nadruk legt op onze goeie prestaties. Het enige wat ik nu wil is terug de 'Oli' worden van tien maanden geleden." (rsca.be/KVDA)

Olivier Deschacht staat zijn kapiteinsband bij Anderlecht opnieuw af aan Lucas Biglia. "Ik heb die beslissing 99% zelf genomen", kondigde Deschacht gisterenavond aan. "Ik ben tien maanden out geweest en ik wil nu liever mijn energie steken in het terugkrijgen van mijn vorm, niet in het extra-sportieve." "Er zijn teveel leugens verschenen over mij. Ik zou een probleem hebben met Safari, met de coach, ... Er is enorm veel geschreven, voornamelijk onzin. Intussen is alles uitgepraat met de trainer en kreeg ik mijn kapiteinsband terug. Maar als ik zie welke commotie dat allemaal met zich heeft meegebracht, dan geef ik hem liever terug af," aldus Deschacht. "En kapitein of niet, ik zal zowel op als naast het veld mijn verantwoordelijkheid blijven opnemen, maar ik wil nu gewoon wat rust en enkel in de krant komen met prestaties. En nee, die band terugkrijgen is geen obsessie." Spandoek en fluitconcertDeschacht werd naar eigen zeggen geraakt door de reactie van de supporters afgelopen zondag. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Beerschot werd Deschacht uitgefloten en toonden supporters een spandoek met daarop 'Lucas Biglia: de enige echte kapitein van RSCA'. De heisa rond de aanvoerdersband van Anderlecht deed de club ook beslissen om het officiële supportersforum af te sluiten. "Ik heb sindsdien ook heel veel mails en berichtjes gekregen van fans om me te steunen," aldus Deschacht. "Ik zou willen dat iedereen nu stopt met schrijven over die kapiteinsband en wat meer de nadruk legt op onze goeie prestaties. Het enige wat ik nu wil is terug de 'Oli' worden van tien maanden geleden." (rsca.be/KVDA)