Rusland is koploper in groep B en krijgt met Slowakije en Andorra (dinsdag) nog twee tegenstanders voorgeschoteld. Het team van de Nederlander Dick Advocaat telt in de tussenstand twee punten voorsprong op Ierland, drie op Armenië en Slowakije.

"Pas dinsdag kunnen we dus de kwalificatie absoluut definitief voor elkaar hebben", verklaarde de bondscoach tijdens de officiële persconferentie. "Dan mogen ze van mij drinken wat ze willen. Mij maakt het dan echt niet meer uit."

Een opvallende uitspraak, want twee jaar geleden werden de spelers van een dergelijke uitspatting beschuldigd net voor de return tegen Slovenië in de play-off voor de kwalificatie van het WK in Zuid-Afrika. Na een 2-1-winst ging de uitwedstrijd, toen nog onder leiding van Guus Hiddink, met 1-0 verloren. De lucratieve eindronde werd daardoor mislopen.

De internationals ontkenden de berichten in alle toonaarden. Meer zelfs, de verdedigers Alexei en Vasily Berezoetski stapten zelfs naar de rechtbank om daar hun naam te laten zuiveren. (FV)

Rusland is koploper in groep B en krijgt met Slowakije en Andorra (dinsdag) nog twee tegenstanders voorgeschoteld. Het team van de Nederlander Dick Advocaat telt in de tussenstand twee punten voorsprong op Ierland, drie op Armenië en Slowakije. "Pas dinsdag kunnen we dus de kwalificatie absoluut definitief voor elkaar hebben", verklaarde de bondscoach tijdens de officiële persconferentie. "Dan mogen ze van mij drinken wat ze willen. Mij maakt het dan echt niet meer uit." Een opvallende uitspraak, want twee jaar geleden werden de spelers van een dergelijke uitspatting beschuldigd net voor de return tegen Slovenië in de play-off voor de kwalificatie van het WK in Zuid-Afrika. Na een 2-1-winst ging de uitwedstrijd, toen nog onder leiding van Guus Hiddink, met 1-0 verloren. De lucratieve eindronde werd daardoor mislopen. De internationals ontkenden de berichten in alle toonaarden. Meer zelfs, de verdedigers Alexei en Vasily Berezoetski stapten zelfs naar de rechtbank om daar hun naam te laten zuiveren. (FV)