De Chelseaspits vergezelt daarmee zijn ex-ploegmaat Nicolas Anelka in Shanghai. Met deze transfer is een loon van 20,8 miljoen euro per jaar gemoeid. Met zo'n salaris overtroeft de 33-jarige Ivoriaan de huidige grootverdiener in het voetbal, de Kameroener Samuel Eto'o (20 miljoen per jaar) die voor het Russische Anzji speelt.

Top vijf salarissen

Op de derde plaats in de lijst topsalarissen volgt Nicolas Anelka die in Shanghai 9 miljoen euro per jaar verdient. Op de vierde plaats staat Cristiano Ronaldo die bij Real Madrid 7,4 miljoen euro verdient aan zijn talent. De lijst sluit af met Lionel Messi die een 'bescheiden' 6,3 miljoen euro per jaar van Barcelona op zijn bankrekening gestort krijgt.

African Cup of Nations

De goalgetter is momenteel actief in de African Cup of Nations met Ivoorkust. Drogba scoorde al drie keer in het toernooi. Op 12 februari betwisten Ivoorkust en Zambia de finale van het Afrikaanse kampioenschap. (SB)

De Chelseaspits vergezelt daarmee zijn ex-ploegmaat Nicolas Anelka in Shanghai. Met deze transfer is een loon van 20,8 miljoen euro per jaar gemoeid. Met zo'n salaris overtroeft de 33-jarige Ivoriaan de huidige grootverdiener in het voetbal, de Kameroener Samuel Eto'o (20 miljoen per jaar) die voor het Russische Anzji speelt.Top vijf salarissenOp de derde plaats in de lijst topsalarissen volgt Nicolas Anelka die in Shanghai 9 miljoen euro per jaar verdient. Op de vierde plaats staat Cristiano Ronaldo die bij Real Madrid 7,4 miljoen euro verdient aan zijn talent. De lijst sluit af met Lionel Messi die een 'bescheiden' 6,3 miljoen euro per jaar van Barcelona op zijn bankrekening gestort krijgt.African Cup of NationsDe goalgetter is momenteel actief in de African Cup of Nations met Ivoorkust. Drogba scoorde al drie keer in het toernooi. Op 12 februari betwisten Ivoorkust en Zambia de finale van het Afrikaanse kampioenschap. (SB)