Diego Costa (24) zit in de vorm van zijn leven. De Spanjaard met Braziliaanse roots scoorde dit weekend de enige goal in de topper tegen Real Madrid (0-1 winst voor Atlético) en voert het topschuttersklassement aan in de Spaanse eerste klasse met zeven goals in acht wedstrijden.

De ploegmaat van Thibaut Courtois verliet in 2007 Braga voor Atlético. In zijn eerste jaren kon hij zich niet doorzetten en werd hij uitgeleend aan Celta en Albacete en uiteindelijk verkocht aan Valladolid. In 2010 haalde Atlético hem terug en na opnieuw een uitleenbeurt (aan Rayo Vallecano) is hij nu een onmisbare pion in het elftal van Atlético-trainer Diego Simeone. Het vertrek van Falcao werd op die manier snel ingevuld. (IVD)

Costa is wel berucht om zijn soms 'agressieve' houding op het veld zoals ook blijkt uit volgend filmpje van vorig jaar. Stadsderby's zijn altijd geladen, maar dit zien we toch ook niet vaak:

En zijn beslissende doelpunt van afgelopen weekend:

Diego Costa (24) zit in de vorm van zijn leven. De Spanjaard met Braziliaanse roots scoorde dit weekend de enige goal in de topper tegen Real Madrid (0-1 winst voor Atlético) en voert het topschuttersklassement aan in de Spaanse eerste klasse met zeven goals in acht wedstrijden. De ploegmaat van Thibaut Courtois verliet in 2007 Braga voor Atlético. In zijn eerste jaren kon hij zich niet doorzetten en werd hij uitgeleend aan Celta en Albacete en uiteindelijk verkocht aan Valladolid. In 2010 haalde Atlético hem terug en na opnieuw een uitleenbeurt (aan Rayo Vallecano) is hij nu een onmisbare pion in het elftal van Atlético-trainer Diego Simeone. Het vertrek van Falcao werd op die manier snel ingevuld. (IVD) Costa is wel berucht om zijn soms 'agressieve' houding op het veld zoals ook blijkt uit volgend filmpje van vorig jaar. Stadsderby's zijn altijd geladen, maar dit zien we toch ook niet vaak: En zijn beslissende doelpunt van afgelopen weekend: