Met acht goals in zeven wedstrijden is Diego Costa (24) de sensatie van de eerste weken in de Spaanse competitie. Samen met -uiteraard- Lionel Messi voert hij momenteel de topschutterslijst aan. Bovendien koppelt hij die efficiëntie voor doel aan een indrukwekkende werkkracht en een ongelooflijke fighting spirit. Net wat de Spaanse nationale ploeg nodig heeft, wil het af en toe kunnen variëren op zijn gekende tiqui-tacavoetbal. Een stormram voorin kan dan het gedroomde wapen zijn om een verdediging neer te halen.

Spaans paspoort

Costa, geboren in het Braziliaanse Lagarto, verhuisde in 2006 naar Europa, toe hij een contract tekende bij Braga, in Portugal. Sinds 2008 ligt hij onder contract bij Atlético Madrid, maar het is pas sinds het vertrek van Falcao dat de Braziliaan zich kan manifesteren bij Atlético.

Deze zomer verwierf Costa de dubbele Braziliaans-Spaanse nationaliteit. Door zijn goede prestaties drong een keuze voor één van beide nationale teams zich op. In maart van dit jaar werd hij opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd van Brazilië tegen Italië en later ook tegen Rusland.

Maar deze week gaf de gegeerde spits te kennen voortaan voor La Roja te willen uitkomen. Met Soldado, Negredo, Llorente en Torres loopt daar al behoorlijk wat concurrentie, maar voor de topschutter in Spanje is er altijd een plaatsje.

Del Bosque

Zo redeneerde ook Vicente Del Bosque, de Spaanse bondscoach, die met Costa een hapje ging eten om hem te overtuigen. In feite wilde Del Bosque Costa al oproepen voor de komende interlands tegen Wit-Rusland en Georgië, maar daar stak de FIFA een stokje voor. Eerst moet er van de Braziliaanse voetbalfederatie een vrijgave komen, die moet immers bevestigen dat Costa nooit een officiële minuut in het shirt van de Selecçao speelde.

Een formaliteit en dus zien we Diego Costa binnenkort wellicht in het roodgele tenue van de regerend Europees en Wereldkampioen.

Met acht goals in zeven wedstrijden is Diego Costa (24) de sensatie van de eerste weken in de Spaanse competitie. Samen met -uiteraard- Lionel Messi voert hij momenteel de topschutterslijst aan. Bovendien koppelt hij die efficiëntie voor doel aan een indrukwekkende werkkracht en een ongelooflijke fighting spirit. Net wat de Spaanse nationale ploeg nodig heeft, wil het af en toe kunnen variëren op zijn gekende tiqui-tacavoetbal. Een stormram voorin kan dan het gedroomde wapen zijn om een verdediging neer te halen.Spaans paspoortCosta, geboren in het Braziliaanse Lagarto, verhuisde in 2006 naar Europa, toe hij een contract tekende bij Braga, in Portugal. Sinds 2008 ligt hij onder contract bij Atlético Madrid, maar het is pas sinds het vertrek van Falcao dat de Braziliaan zich kan manifesteren bij Atlético.Deze zomer verwierf Costa de dubbele Braziliaans-Spaanse nationaliteit. Door zijn goede prestaties drong een keuze voor één van beide nationale teams zich op. In maart van dit jaar werd hij opgeroepen voor een vriendschappelijke wedstrijd van Brazilië tegen Italië en later ook tegen Rusland. Maar deze week gaf de gegeerde spits te kennen voortaan voor La Roja te willen uitkomen. Met Soldado, Negredo, Llorente en Torres loopt daar al behoorlijk wat concurrentie, maar voor de topschutter in Spanje is er altijd een plaatsje. Del BosqueZo redeneerde ook Vicente Del Bosque, de Spaanse bondscoach, die met Costa een hapje ging eten om hem te overtuigen. In feite wilde Del Bosque Costa al oproepen voor de komende interlands tegen Wit-Rusland en Georgië, maar daar stak de FIFA een stokje voor. Eerst moet er van de Braziliaanse voetbalfederatie een vrijgave komen, die moet immers bevestigen dat Costa nooit een officiële minuut in het shirt van de Selecçao speelde. Een formaliteit en dus zien we Diego Costa binnenkort wellicht in het roodgele tenue van de regerend Europees en Wereldkampioen.