"Ik ben bereid om een soldaat te zijn voor Venezuela."

Met deze op het eerste gezicht ietwat vreemde uitspraak maakte Diego Maradona vorige week in een videobericht bekend dat hij zijn handtekening zette onder een contract met Telesur, een Latijns-Amerikaanse tv-zender die in 2005 door de toenmalige Venezolaanse president Hugo Chávez werd opgericht als tegengewicht voor commerciële nieuwsnetwerken zoals CNN.

Maradona gaat tijdens het WK dagelijks een programma presenteren dat terugblikt op de afgelopen speeldag.

In het videobericht zegt de 53-jarige Argentijnse vedette dat hij de job aanvaard heeft "omdat el comandante het zo gewild zou hebben". Daarmee verwijst hij naar de vorig jaar in maart overleden Chávez, die een persoonlijke vriend was van Maradona.

Sinds de omstreden verkiezing van Chávez' opvolger Nicolás Maduro is het bijzonder onrustig in Venezuela. De oppositie trekt er massaal de straat op tegen de huidige bewindvoerders, die het leger inzetten en snoeihard reageren. Bij de opstandelingen vielen al een tiental doden en meer dan honderd gewonden.

In zijn video schaart 'soldaat' Maradona zich achter Maduro en Chávez en hekelt hij de "imperialisten die leugens verspreiden".

De uitspraken van Maradona schoten bij heel wat Venezolanen in het verkeerde keelgat.

Bekijk de video (in het Spaans) hier:

"Ik ben bereid om een soldaat te zijn voor Venezuela." Met deze op het eerste gezicht ietwat vreemde uitspraak maakte Diego Maradona vorige week in een videobericht bekend dat hij zijn handtekening zette onder een contract met Telesur, een Latijns-Amerikaanse tv-zender die in 2005 door de toenmalige Venezolaanse president Hugo Chávez werd opgericht als tegengewicht voor commerciële nieuwsnetwerken zoals CNN. Maradona gaat tijdens het WK dagelijks een programma presenteren dat terugblikt op de afgelopen speeldag. In het videobericht zegt de 53-jarige Argentijnse vedette dat hij de job aanvaard heeft "omdat el comandante het zo gewild zou hebben". Daarmee verwijst hij naar de vorig jaar in maart overleden Chávez, die een persoonlijke vriend was van Maradona. Sinds de omstreden verkiezing van Chávez' opvolger Nicolás Maduro is het bijzonder onrustig in Venezuela. De oppositie trekt er massaal de straat op tegen de huidige bewindvoerders, die het leger inzetten en snoeihard reageren. Bij de opstandelingen vielen al een tiental doden en meer dan honderd gewonden. In zijn video schaart 'soldaat' Maradona zich achter Maduro en Chávez en hekelt hij de "imperialisten die leugens verspreiden". De uitspraken van Maradona schoten bij heel wat Venezolanen in het verkeerde keelgat. Bekijk de video (in het Spaans) hier: