Dieumerci Mbokani bezorgt Anderlecht zege tegen Zenit in Champions League

Het was al van eind november 2003 geleden dat Anderlecht nog een thuiswedstrijd had kunnen winnen in de Champions League.

Anderlecht heeft zijn vierde wedstrijd in groep C van de Champions League gewonnen, met 1-0 tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg. Dieumerci Mbokani maakte in het Constant Vanden Stockstadion na 17 minuten de enige treffer. Het was al van eind november 2003 geleden dat Anderlecht nog een thuiswedstrijd had kunnen winnen in de Champions League. Toen werd Olympique Lyon met 1-0 verslagen.

In de andere wedstrijd in de groep speelden het Italiaanse AC Milan en het Spaanse Malaga 1-1 gelijk. In de stand leidt Malaga (10 punten) voor Milan (5), Anderlecht (4) en Zenit (3).

Stifter

Anderlecht, met de van een neusbreuk herstelde Mbokani in plaats van De Sutter in de basiself, begon goed aan de partij en klom na zeventien minuten op voorsprong. Het was uitgerekend de gemaskerde ‘Dieu’ die het leer na een knap één-tweetje met Kljestan subtiel over doelman Malafeev stiftte (1-0).

Iets voor het uur was Rode Duivel Axel Witsel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd door Proto knap gepakt.

Tien minuten later was het ook aan de overzijde bijna raak, maar Lombaerts kon nog net een voorzet van Biglia wegwerken.

Ook in de 82e minuut kwam Anderlecht ei zo na op 2-0, het schot van de ingevallen Yakovenko likte de lat. Uiteindelijk bleef het 1-0.

Trotse John van den Brom

Coach John van den Brom was na afloop heel trots op zijn spelers. “We mogen heel trots zijn met deze overwinning, ook met de manier waarop”, aldus de Nederlander. “Eindelijk krijgen we een beloning in een wedstrijd waar het er echt om gaat”.

Dennis Praet was net zoals de voorbije wedstrijden opnieuw een van de smaakmakers bij paars-wit. “Het is mooi om te zien dat twee jonge gasten (met ook Massimo Bruno) mooie dingen laten zien op het veld, maar de hele teamprestatie was gewoon top. We hebben dominant gevoetbald en een fantastisch doelpunt gescoord. Het is mooi dat we onze positieve lijn van de voorbije weken kunnen doortrekken”.

AC Milan

Op de vijfde speeldag ontvangt Anderlecht op 21 november Milan en moet Malaga naar Zenit. De top twee stoot door naar de achtste finales van het kampioenenbal, de derde mag naar de zestiende finales van de Europa League. (Belga/KVDA)