Tegen Moldavië rondt de 31-jarige Dirk Kuijt straks de kaap van de tachtig interlands. Een belangrijke mijlpaal voor de blonde motor, die bijna altijd speelt in de Nederlandse nationale ploeg. Waarom? Omdat de aanvaller nooit de duels schuwt, de linies in balans houdt en gemakkelijk scoort, ondanks zijn eeuwige arbeidslust.

"Dit elftal is zo gretig, er straalt veel plezier van af", verklaarde de Liverpoolspeler in de Volkskrant. "Iedereen wil er gewoon bij zijn. Het is een genot om in dit elftal te spelen. Ik ben genoeg tweede geworden in mijn leven. Dat telt niet. Ik ben een winnaar. En dan wil je iets tastbaars hebben om later op terug te kijken."

Tot nu toe is de KNVB-beker met FC Utrecht de enige prijs die Kuijt al veroverde. "Ik ben overal geweest, speelde de finale van de Champions League, de WK-eindstrijd, won de Nederlandse bekerfinale, werd tweede in competitie met Feyenoord en Liverpool."

Volgens hem heeft veel met geluk en details te maken. "Als ik nog een doelpunt maak in de Premier League, dan zit ik aan vijftig treffers. Dan ben ik de vijfde Nederlander die daarin slaagt en de vijfde speler van Liverpool sinds de invoering van de Premier League. Dan heb je het toch over namen als Gerrard, Torres, Owen, Van Persie, Van Nistelrooy, Hasselbaink en Bergkamp. Dat doet me wat." (FV)

Tegen Moldavië rondt de 31-jarige Dirk Kuijt straks de kaap van de tachtig interlands. Een belangrijke mijlpaal voor de blonde motor, die bijna altijd speelt in de Nederlandse nationale ploeg. Waarom? Omdat de aanvaller nooit de duels schuwt, de linies in balans houdt en gemakkelijk scoort, ondanks zijn eeuwige arbeidslust. "Dit elftal is zo gretig, er straalt veel plezier van af", verklaarde de Liverpoolspeler in de Volkskrant. "Iedereen wil er gewoon bij zijn. Het is een genot om in dit elftal te spelen. Ik ben genoeg tweede geworden in mijn leven. Dat telt niet. Ik ben een winnaar. En dan wil je iets tastbaars hebben om later op terug te kijken." Tot nu toe is de KNVB-beker met FC Utrecht de enige prijs die Kuijt al veroverde. "Ik ben overal geweest, speelde de finale van de Champions League, de WK-eindstrijd, won de Nederlandse bekerfinale, werd tweede in competitie met Feyenoord en Liverpool." Volgens hem heeft veel met geluk en details te maken. "Als ik nog een doelpunt maak in de Premier League, dan zit ik aan vijftig treffers. Dan ben ik de vijfde Nederlander die daarin slaagt en de vijfde speler van Liverpool sinds de invoering van de Premier League. Dan heb je het toch over namen als Gerrard, Torres, Owen, Van Persie, Van Nistelrooy, Hasselbaink en Bergkamp. Dat doet me wat." (FV)