Het uitvoerend comité van de Europese voebalbond UEFA heeft in het Zwitserse Nyon beslist dat dit seizoen al doellijntechnologie zal worden gebruikt tijdens de finales van de Champions League en Europa League. Eerder was vastgelegd dat in de Champions League van volgend seizoen doellijntechnologie zal worden aangewend. Ook op het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli) zal dat het geval zijn.

Daarnaast is beslist dat de Griek Theodore Theodoridis de nieuwe secretaris-generaal van de UEFA wordt. Theodoridis komt in de plaats van Gianni Infantino, de Zwitser die vorige week tot voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA werd verkozen. Infantino pleit overigens zelf voor de snelle invoering van technologische hulpmiddelen.

De aanstelling van de 50-jarige Theodoridis is geen verrassing. Hij was sinds 2010 adjunct secretaris-generaal. Twee jaar eerder ging de Griek bij de UEFA aan de slag.

Voor Michel Platini wordt (voorlopig) geen vervanger aangeduid. De Fransman, sinds 2007 UEFA-voorzitter, is door de wereldvoetbalbond FIFA voor zes jaar geschorst maar heeft die sanctie aangevochten bij het internationaal sporttribunaal TAS. Tot dat orgaan een uitspraak doet, wordt er geen nieuwe voorzitter aangeduid. (Belga/KVDA)

Het uitvoerend comité van de Europese voebalbond UEFA heeft in het Zwitserse Nyon beslist dat dit seizoen al doellijntechnologie zal worden gebruikt tijdens de finales van de Champions League en Europa League. Eerder was vastgelegd dat in de Champions League van volgend seizoen doellijntechnologie zal worden aangewend. Ook op het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli) zal dat het geval zijn.Daarnaast is beslist dat de Griek Theodore Theodoridis de nieuwe secretaris-generaal van de UEFA wordt. Theodoridis komt in de plaats van Gianni Infantino, de Zwitser die vorige week tot voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA werd verkozen. Infantino pleit overigens zelf voor de snelle invoering van technologische hulpmiddelen.De aanstelling van de 50-jarige Theodoridis is geen verrassing. Hij was sinds 2010 adjunct secretaris-generaal. Twee jaar eerder ging de Griek bij de UEFA aan de slag. Voor Michel Platini wordt (voorlopig) geen vervanger aangeduid. De Fransman, sinds 2007 UEFA-voorzitter, is door de wereldvoetbalbond FIFA voor zes jaar geschorst maar heeft die sanctie aangevochten bij het internationaal sporttribunaal TAS. Tot dat orgaan een uitspraak doet, wordt er geen nieuwe voorzitter aangeduid. (Belga/KVDA)