Toch kapt de 34-jarige Fransman niet helemaal met sport. Hij vertrekt naar La Réunion, een Frans eiland ten oosten van Madagaskar.

Djibril Cissé: "Toen ik aankondigde dat ik mijn carrière voor bekeken hield door de steeds terugkerende pijn aan mijn heup, zei een vriend die ter plaatse woont: 'Als je nog kan, kom hier dan eens één, twee of drie maanden spelen.' We zijn dan overeengekomen dat ik er één maand naartoe ga.".

Er waren nochtans andere mogelijkheden... Cissé: "Ik had aanbiedingen uit India, Turkije, de Verenigde Staten,... Maar gezien mijn medische toestand is mijn makelaar de onderhandelingen niet aangegaan. Op dit moment kan ik een ploeg niet echt helpen. Ik ben dus eerlijk geweest en heb tegen heel wat clubs 'nee' gezegd."

Liefde voor Panathinaikos

Bij elke club waar hij zat, werd Cissé op handen gedragen door de fans, maar in Griekenland waren die het vurigst. De spits speelde van 2009 tot 2011 bij Panathinaikos.

"Dat was speciaal", vertelt hij. "De club van mijn hart is Olympique Marseille, maar de supporters van mijn hart zijn die van Pana. Die relatie kan ik niet uitleggen, het is gewoon liefde: zij houden van mij en ik hou van hen. Een maand geleden ben ik er nog geweest en werd ik opgebeld om eens bij de fans langs te gaan. Er stonden 700 mensen, de straten waren afgezet, er waren rookbommen,... Ongelooflijk! Griekenland is echt speciaal voor mij."

"Destijds vroegen ze me om weg te gaan omdat ze financieel niet rondkwamen. Ze zijn heel correct tegenover me geweest, maar het is toch met een gebroken hart dat ik er vertrokken ben. Ik heb trouwens een tatoeage van het logo van de club. Het is mijn familie en ik hoop er op een dag terug te keren. Niet als speler, maar als ambassadeur."

Gillet

Bij SC Bastia, zijn laatste club, stond de Franse spits ook voor het eerst met een Belg in de ploeg: Guillaume Gillet. Cissé: "Guillaume is een fantastische kerel, we hebben trouwens nog altijd contact. Zijn accent valt nog mee, het is niet het ergste dat ik meegemaakt heb in mijn carrière. Dat was het Scouse in Liverpool. Ik ben een beetje teleurgesteld dat hij er niet in geslaagd is om hier te blijven. Geweldige speler."

Emilien Hofman

Lees het hele interview in Sport/Voetbalmagazine van 2 september.

Toch kapt de 34-jarige Fransman niet helemaal met sport. Hij vertrekt naar La Réunion, een Frans eiland ten oosten van Madagaskar. Djibril Cissé: "Toen ik aankondigde dat ik mijn carrière voor bekeken hield door de steeds terugkerende pijn aan mijn heup, zei een vriend die ter plaatse woont: 'Als je nog kan, kom hier dan eens één, twee of drie maanden spelen.' We zijn dan overeengekomen dat ik er één maand naartoe ga.".Er waren nochtans andere mogelijkheden... Cissé: "Ik had aanbiedingen uit India, Turkije, de Verenigde Staten,... Maar gezien mijn medische toestand is mijn makelaar de onderhandelingen niet aangegaan. Op dit moment kan ik een ploeg niet echt helpen. Ik ben dus eerlijk geweest en heb tegen heel wat clubs 'nee' gezegd."Bij elke club waar hij zat, werd Cissé op handen gedragen door de fans, maar in Griekenland waren die het vurigst. De spits speelde van 2009 tot 2011 bij Panathinaikos."Dat was speciaal", vertelt hij. "De club van mijn hart is Olympique Marseille, maar de supporters van mijn hart zijn die van Pana. Die relatie kan ik niet uitleggen, het is gewoon liefde: zij houden van mij en ik hou van hen. Een maand geleden ben ik er nog geweest en werd ik opgebeld om eens bij de fans langs te gaan. Er stonden 700 mensen, de straten waren afgezet, er waren rookbommen,... Ongelooflijk! Griekenland is echt speciaal voor mij.""Destijds vroegen ze me om weg te gaan omdat ze financieel niet rondkwamen. Ze zijn heel correct tegenover me geweest, maar het is toch met een gebroken hart dat ik er vertrokken ben. Ik heb trouwens een tatoeage van het logo van de club. Het is mijn familie en ik hoop er op een dag terug te keren. Niet als speler, maar als ambassadeur."Bij SC Bastia, zijn laatste club, stond de Franse spits ook voor het eerst met een Belg in de ploeg: Guillaume Gillet. Cissé: "Guillaume is een fantastische kerel, we hebben trouwens nog altijd contact. Zijn accent valt nog mee, het is niet het ergste dat ik meegemaakt heb in mijn carrière. Dat was het Scouse in Liverpool. Ik ben een beetje teleurgesteld dat hij er niet in geslaagd is om hier te blijven. Geweldige speler."Emilien HofmanLees het hele interview in Sport/Voetbalmagazine van 2 september.