Na de afzeggingen wegens blessure van Franck Ribéry (Bayern München), Blaise Matuidi (PSG) en Karim Benzema (Real Madrid) kregen verdediger Jérémy Mathieu (Valencia) en aanvaller Djibril Cissé (Lazio) een bericht om zich te melden bij de Franse nationale ploeg voor de EK-kwalificatieduels met Albanië (vrijdag) en Bosnië-Herzegovina (dinsdag).

Schorsingen en blessures

Vooral in het geval van de 30-jarige Cissé wekt dat enige verwondering, want hij kent een haat-liefdeverhouding met de Haantjes. Zijn veertig caps reiken immers wegens schorsingen en zware blessures (zoals een beenbreuk in 2006) over vier periodes: van mei 2002 tot oktober 2003, van augustus 2004 tot juni 2006, van februari 2007 tot mei 2008 én van maart 2010 tot juni 2010.

Zijn laatste interland dateert ondertussen van 22 juni 2010, toen het enfant terrible met de tatoeages op het WK in Zuid-Afrika tegen het gastland na 55 minuten werd vervangen door Thierry Henry. "De bondscoach kent gelukkig de Serie A erg goed. Hij wil spitsen die scoren in sterke competities", verklaarde Cissé in L'Equipe.

Top

"Zijn terugkeer kan op geen beter moment vallen", bevestigde Laziocoach Edy Reja. "Want Djibril zit momenteel aan zijn top. Ik ben heel tevreden over zijn professionele houding, enthousiasme op trainingen en in wedstrijden."

In acht officiële duels was de publiekslieveling al goed voor vier goals: een in de Serie A (tegen stadsrivaal AC Milan, 2-2) en drie in de Europa League (twee tegen Rabotnicki Skopje en een tegen Vaslui op penalty). (FV)

Na de afzeggingen wegens blessure van Franck Ribéry (Bayern München), Blaise Matuidi (PSG) en Karim Benzema (Real Madrid) kregen verdediger Jérémy Mathieu (Valencia) en aanvaller Djibril Cissé (Lazio) een bericht om zich te melden bij de Franse nationale ploeg voor de EK-kwalificatieduels met Albanië (vrijdag) en Bosnië-Herzegovina (dinsdag). Schorsingen en blessuresVooral in het geval van de 30-jarige Cissé wekt dat enige verwondering, want hij kent een haat-liefdeverhouding met de Haantjes. Zijn veertig caps reiken immers wegens schorsingen en zware blessures (zoals een beenbreuk in 2006) over vier periodes: van mei 2002 tot oktober 2003, van augustus 2004 tot juni 2006, van februari 2007 tot mei 2008 én van maart 2010 tot juni 2010. Zijn laatste interland dateert ondertussen van 22 juni 2010, toen het enfant terrible met de tatoeages op het WK in Zuid-Afrika tegen het gastland na 55 minuten werd vervangen door Thierry Henry. "De bondscoach kent gelukkig de Serie A erg goed. Hij wil spitsen die scoren in sterke competities", verklaarde Cissé in L'Equipe. Top"Zijn terugkeer kan op geen beter moment vallen", bevestigde Laziocoach Edy Reja. "Want Djibril zit momenteel aan zijn top. Ik ben heel tevreden over zijn professionele houding, enthousiasme op trainingen en in wedstrijden." In acht officiële duels was de publiekslieveling al goed voor vier goals: een in de Serie A (tegen stadsrivaal AC Milan, 2-2) en drie in de Europa League (twee tegen Rabotnicki Skopje en een tegen Vaslui op penalty). (FV)