Meende hij toen wat hij zei of was het een grap? Dat wilde de Spaanse journalist van Takefusa, 'Take' voor de vrienden, Kubo weten. 'Ik meende het. Toen ik in juni met Japan op de Copa América was, keek ik naar filmpjes van Eden Hazard voor de wedstrijden.'

Voor de achttienjarige Japanner was het dus nogal wat toen hij afgelopen zomer naar Real Madrid getransfereerd werd en daar op training oog in oog kwam te staan met zijn idool. 'Ik wist dat hij heel goed was, maar toen ik hem zo persoonlijk bezig zag, werd ik toch een beetje emotioneel.'

Kubo's avontuur bij Real Madrid duurde niet lang, want hij werd al vrij snel verhuurd aan Real Mallorca, de tegenstander van dit weekend. Daar komt de aanvallende middenvelder, ooit 'de Japanse Messi' genoemd, wél aan spelen toe. Tot nog toe achter zijn naam: 3 basisplaatsen, 3 invalbeurten en 1 assist.

De Hazard die iedereen wil zien

Tegen de staartploeg uit de Primera División ligt er voor Eden Hazard misschien een kans om zijn prestatie van de wedstrijd tegen Granada (1 goal en 1 assist in de 4-2-overwinning) door te trekken.

Want de druk blijft enorm. 'Dit is de Hazard die iedereen wil zien in Bernabéu: een geweldige assist van op 30 meter!', schreef een Spaanse krant over de pass van Eden naar Thomas Meunier in de match tegen Kazachstan.

Maar, en dat pleit voor Hazard, de druk zal hem worst wezen. Vlak na het WK 2018 liet hij in dit magazine optekenen: 'Dat ik beschouwd word als een van de beste spelers ter wereld, dat kan me weinig schelen. Dat is nooit een doel op zich geweest. Ik heb er geen nood aan dat men me onderbrengt in een specifieke categorie van spelers.'

'Misschien is de manier waarop mensen naar me kijken geëvolueerd, maar het WK heeft niks aan mijn dagelijkse leven veranderd.'

Jezelf blijven

Dat ook iemand als Peter Vandenbempt in Extra Time onlangs naar hem uithaalde omdat hij in juli met een vakantiebuikje present tekende voor zijn eerste dag bij Real Madrid (hij, de man van 100 miljoen), zal van hem afgegleden zijn als olie van versgebakken frietjes.

En dat is maar goed ook. Want in een maatschappij waar de druk op steeds jongere leeftijd wordt opgevoerd in alle mogelijke facetten van het leven, is het een verademing om iemand te zien die 'gewoon' zichzelf blijft. Een voetballer die plezier wil hebben in het spelletje, een speler die simpelweg wil 'ballen'.

Het kan als een boodschap gezien worden aan al die jongens en meisjes die dit weekend weer op onze velden in actie komen: blijf jezelf, maak plezier en trek je niet te veel aan van al die drukdoenerij aan de zijlijn.

Dat geldt trouwens ook voor Take: niet emotioneel worden als je straks Hazard tegenkomt in het Iberostar Estadi. Blijf jezelf, doe gewoon. Eden gaat dat ook doen.

Meende hij toen wat hij zei of was het een grap? Dat wilde de Spaanse journalist van Takefusa, 'Take' voor de vrienden, Kubo weten. 'Ik meende het. Toen ik in juni met Japan op de Copa América was, keek ik naar filmpjes van Eden Hazard voor de wedstrijden.'Voor de achttienjarige Japanner was het dus nogal wat toen hij afgelopen zomer naar Real Madrid getransfereerd werd en daar op training oog in oog kwam te staan met zijn idool. 'Ik wist dat hij heel goed was, maar toen ik hem zo persoonlijk bezig zag, werd ik toch een beetje emotioneel.'Kubo's avontuur bij Real Madrid duurde niet lang, want hij werd al vrij snel verhuurd aan Real Mallorca, de tegenstander van dit weekend. Daar komt de aanvallende middenvelder, ooit 'de Japanse Messi' genoemd, wél aan spelen toe. Tot nog toe achter zijn naam: 3 basisplaatsen, 3 invalbeurten en 1 assist.Tegen de staartploeg uit de Primera División ligt er voor Eden Hazard misschien een kans om zijn prestatie van de wedstrijd tegen Granada (1 goal en 1 assist in de 4-2-overwinning) door te trekken. Want de druk blijft enorm. 'Dit is de Hazard die iedereen wil zien in Bernabéu: een geweldige assist van op 30 meter!', schreef een Spaanse krant over de pass van Eden naar Thomas Meunier in de match tegen Kazachstan.Maar, en dat pleit voor Hazard, de druk zal hem worst wezen. Vlak na het WK 2018 liet hij in dit magazine optekenen: 'Dat ik beschouwd word als een van de beste spelers ter wereld, dat kan me weinig schelen. Dat is nooit een doel op zich geweest. Ik heb er geen nood aan dat men me onderbrengt in een specifieke categorie van spelers.''Misschien is de manier waarop mensen naar me kijken geëvolueerd, maar het WK heeft niks aan mijn dagelijkse leven veranderd.'Dat ook iemand als Peter Vandenbempt in Extra Time onlangs naar hem uithaalde omdat hij in juli met een vakantiebuikje present tekende voor zijn eerste dag bij Real Madrid (hij, de man van 100 miljoen), zal van hem afgegleden zijn als olie van versgebakken frietjes. En dat is maar goed ook. Want in een maatschappij waar de druk op steeds jongere leeftijd wordt opgevoerd in alle mogelijke facetten van het leven, is het een verademing om iemand te zien die 'gewoon' zichzelf blijft. Een voetballer die plezier wil hebben in het spelletje, een speler die simpelweg wil 'ballen'. Het kan als een boodschap gezien worden aan al die jongens en meisjes die dit weekend weer op onze velden in actie komen: blijf jezelf, maak plezier en trek je niet te veel aan van al die drukdoenerij aan de zijlijn.Dat geldt trouwens ook voor Take: niet emotioneel worden als je straks Hazard tegenkomt in het Iberostar Estadi. Blijf jezelf, doe gewoon. Eden gaat dat ook doen.