In juni 2014 werden 20 van de 32 beklaagden veroordeeld tot celstraffen. Van die 20 gingen er 14 in beroep. De pleidooien begonnen eind september en eindigden vorige week vroeger dan verwacht.

Filippo Gaone en Laurent Denis, respectievelijk voormalig voorzitter en advocaat van La Louvière, stonden niet terecht voor het vervalsen van wedstrijden, maar voor misbruik van transfergelden in de periode dat Ye de club in handen had. Voor hen dreigen behalve een voorwaardelijke celstraf vooral zware financiële sancties.

Depressief

Spelersmakelaar Pietro Allatta daagde niet op: volgens zijn advocaat is hij depressief. Opvallend was dat de openbaar aanklager tegen hem een zwaardere celstraf eiste dan in eerste aanleg: 40 in plaats van 30 maanden. Paul Put, tegenwoordig bondscoach van Jordanië, liet zich dit keer wel vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die sprak er zijn onbegrip over uit dat de clubleiding van Lierse SK nooit terecht stond, aangezien Put volgens hem slechts hun directieven opvolgde.

De aanwezige spelers, onder wie Laurent Fassotte, Laurent Delorge, Dan Mitu en Cliff Mardulier, vroegen net als alle anderen de vrijspraak. Gilbert Bodart en Olivier Suray gingen niet in beroep, Ye gaf opnieuw geen teken van leven. Op donderdag 17 december 2015 leest de voorzitter van de correctionele rechtbank in Brussel het vonnis voor.

In juni 2014 werden 20 van de 32 beklaagden veroordeeld tot celstraffen. Van die 20 gingen er 14 in beroep. De pleidooien begonnen eind september en eindigden vorige week vroeger dan verwacht. Filippo Gaone en Laurent Denis, respectievelijk voormalig voorzitter en advocaat van La Louvière, stonden niet terecht voor het vervalsen van wedstrijden, maar voor misbruik van transfergelden in de periode dat Ye de club in handen had. Voor hen dreigen behalve een voorwaardelijke celstraf vooral zware financiële sancties.Spelersmakelaar Pietro Allatta daagde niet op: volgens zijn advocaat is hij depressief. Opvallend was dat de openbaar aanklager tegen hem een zwaardere celstraf eiste dan in eerste aanleg: 40 in plaats van 30 maanden. Paul Put, tegenwoordig bondscoach van Jordanië, liet zich dit keer wel vertegenwoordigen door zijn advocaat. Die sprak er zijn onbegrip over uit dat de clubleiding van Lierse SK nooit terecht stond, aangezien Put volgens hem slechts hun directieven opvolgde. De aanwezige spelers, onder wie Laurent Fassotte, Laurent Delorge, Dan Mitu en Cliff Mardulier, vroegen net als alle anderen de vrijspraak. Gilbert Bodart en Olivier Suray gingen niet in beroep, Ye gaf opnieuw geen teken van leven. Op donderdag 17 december 2015 leest de voorzitter van de correctionele rechtbank in Brussel het vonnis voor.