Twee kopbalgoals bezegelden uiteindelijk het lot van Michel Preud'homme als technisch directeur/hoofdcoach bij de Saudische topclub Al-Shabab, waar de 54-jarige Luikenaar sinds 2011het sportieve beleid bepaalde. Ondanks een overeenkomst tot 2016 werd na de uitschakeling in de kwartfinales van de Aziatische CL tegen het Japanse Kashiwa Reysol (na de 1-1 in de heenwedstrijd werd het 2-2 in Riyadh) beslist om in onderling overleg uit elkaar te gaan.

De weg voor de gewezen Rode Duivel, die wel nog de details van zijn ontslag moet afhandelen, ligt nu open voor een terugkeer naar België. In het verleden trainde Preud'homme in eigen land Standard en AA Gent, dat hij verrassend naar een tweede plaats leidde. De ex-doelman verlaat Saudi-Arabië met een titel en een uitverkiezing tot Trainer van het Jaar op zak. Wat er zal gebeuren met de rest van zijn Belgische technische staf (de assistenten Emilio Ferrera, Stan Van den Buijs, fysical coach Renaat Philippaerts en U23-coach Marc Grosjean) is nog niet geweten. Maar meer dan waarschijnlijk stappen ze straks samen met Preud'homme op het vliegtuig om bij Club Brugge - dat grote interesse toont voor de oud-international - een nieuw project op te starten.

Twee kopbalgoals bezegelden uiteindelijk het lot van Michel Preud'homme als technisch directeur/hoofdcoach bij de Saudische topclub Al-Shabab, waar de 54-jarige Luikenaar sinds 2011het sportieve beleid bepaalde. Ondanks een overeenkomst tot 2016 werd na de uitschakeling in de kwartfinales van de Aziatische CL tegen het Japanse Kashiwa Reysol (na de 1-1 in de heenwedstrijd werd het 2-2 in Riyadh) beslist om in onderling overleg uit elkaar te gaan.De weg voor de gewezen Rode Duivel, die wel nog de details van zijn ontslag moet afhandelen, ligt nu open voor een terugkeer naar België. In het verleden trainde Preud'homme in eigen land Standard en AA Gent, dat hij verrassend naar een tweede plaats leidde. De ex-doelman verlaat Saudi-Arabië met een titel en een uitverkiezing tot Trainer van het Jaar op zak. Wat er zal gebeuren met de rest van zijn Belgische technische staf (de assistenten Emilio Ferrera, Stan Van den Buijs, fysical coach Renaat Philippaerts en U23-coach Marc Grosjean) is nog niet geweten. Maar meer dan waarschijnlijk stappen ze straks samen met Preud'homme op het vliegtuig om bij Club Brugge - dat grote interesse toont voor de oud-international - een nieuw project op te starten.