Hawk-Eye en GoalRef zijn de twee organisaties waarmee de Wereldvoetbalbond FIFA samenwerkt bij de introductie van de doellijntechnologie. Hawk-Eye is een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van camera's en is al bekend uit het tennis. GoalRef werkt op basis van een magnetische chip en een speciale bal.

WK voor clubs

Beide systemen zijn door de FIFA uitgebreid getest tijdens wedstrijden en in labo's tussen oktober 2011 en juni 2012.

Dé lakmoesproef volgt in december wanneer op het WK voor clubs in Japan met doellijntechnologie zal worden gewerkt.

Ultieme test
Nu Hawk-Eye en GoalRef een officiële FIFA-licentie hebben, mogen ze hun systemen wereldwijd gaan aanbieden.

De FIFA wijst er wel op dat, eens een systeem in een stadion is geïnstalleerd, het eerst nog een ultieme test moet ondergaan. Die test zal worden uitgevoerd door een onafhankelijk instituut. Pas daarna kan het licht definitief op groen. (Belga/KVDA)

Hawk-Eye en GoalRef zijn de twee organisaties waarmee de Wereldvoetbalbond FIFA samenwerkt bij de introductie van de doellijntechnologie. Hawk-Eye is een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van camera's en is al bekend uit het tennis. GoalRef werkt op basis van een magnetische chip en een speciale bal. WK voor clubs Beide systemen zijn door de FIFA uitgebreid getest tijdens wedstrijden en in labo's tussen oktober 2011 en juni 2012. Dé lakmoesproef volgt in december wanneer op het WK voor clubs in Japan met doellijntechnologie zal worden gewerkt. Ultieme test Nu Hawk-Eye en GoalRef een officiële FIFA-licentie hebben, mogen ze hun systemen wereldwijd gaan aanbieden. De FIFA wijst er wel op dat, eens een systeem in een stadion is geïnstalleerd, het eerst nog een ultieme test moet ondergaan. Die test zal worden uitgevoerd door een onafhankelijk instituut. Pas daarna kan het licht definitief op groen. (Belga/KVDA)