In de Spaanse competitie waren tot vorig weekend 442 goals gemaakt. 112 daarvan staan op het conto van Real Madrid of Barcelona, zo rekende El País afgelopen weekend uit. De twee Spaanse topploegen maken gemiddeld drie of meer doelpunten in de Primera División én in de Champions League. Real klokt voorlopig af op een gemiddelde van 3,6 doelpunten in Spanje en 3,3 in Europa; Barça staat op 3,0 en 3,3. Het zijn cijfers die geen enkele ploeg in Europa kan voorleggen. Eerste achtervolgers zijn PSV en Manchester City, allebei met een gemiddelde van 2,8 doelpunten per wedstrijd in Nederland en Engeland. In de Champions League is de kloof met nummer drie aanzienlijk: Chelsea scoort gemiddeld 2,2 keer per wedstrijd.

De weelde bij de twee Spaanse grootmachten staat echter in schril contrast met de doelpuntenarmoede bij de rest van de ploegen in de Primera División. Zo is 0-0 er dit seizoen het meest voorkomende resultaat, meteen gevolgd door een 1-0-overwinning. In totaal eindigde 33 procent van alle wedstrijden in de Spaanse eerste klasse trouwens op 0-0, 1-0 of 0-1. Dat is een veel slechter percentage dan bijvoorbeeld de Bundesliga (17 procent), de Premier League (20 procent) en zelfs de Serie A (27 procent). (SVH)

In de Spaanse competitie waren tot vorig weekend 442 goals gemaakt. 112 daarvan staan op het conto van Real Madrid of Barcelona, zo rekende El País afgelopen weekend uit. De twee Spaanse topploegen maken gemiddeld drie of meer doelpunten in de Primera División én in de Champions League. Real klokt voorlopig af op een gemiddelde van 3,6 doelpunten in Spanje en 3,3 in Europa; Barça staat op 3,0 en 3,3. Het zijn cijfers die geen enkele ploeg in Europa kan voorleggen. Eerste achtervolgers zijn PSV en Manchester City, allebei met een gemiddelde van 2,8 doelpunten per wedstrijd in Nederland en Engeland. In de Champions League is de kloof met nummer drie aanzienlijk: Chelsea scoort gemiddeld 2,2 keer per wedstrijd.De weelde bij de twee Spaanse grootmachten staat echter in schril contrast met de doelpuntenarmoede bij de rest van de ploegen in de Primera División. Zo is 0-0 er dit seizoen het meest voorkomende resultaat, meteen gevolgd door een 1-0-overwinning. In totaal eindigde 33 procent van alle wedstrijden in de Spaanse eerste klasse trouwens op 0-0, 1-0 of 0-1. Dat is een veel slechter percentage dan bijvoorbeeld de Bundesliga (17 procent), de Premier League (20 procent) en zelfs de Serie A (27 procent). (SVH)