Nadat de Franse voetbalploeg teleurstelde op het WK, Anelka werd weggestuurd, en president Nicolas Sarkozy zich ging bemoeien, lijkt de soap maar niet op te houden. Domenech en Escalettes mochten woensdag achter gesloten deuren hun kant van het verhaal gaan vertellen aan het Franse parlement.

Toch besliste een van de parlementsleden de verklaringen van beide heren openbaar te maken via Twitter. Na een tijdje kreeg hij wel te horen dat hij daarmee moest stoppen.

Franse pers schuldige

Domenech zou de schuld van het falen bij de Franse pers gelegd hebben. De Franse sportkrant L'Equipe zou volgens hem de grote schuldige zijn door het artikel van Nicolas Anelka op de voorpagina te publiceren. Die zou Domenech uitgescholden hebben. Escalettes zou tijdens de zitting verklaard hebben "zoiets als een spelersstaking in nog geen 50 meegemaakt te hebben".

Toch was UMP-fractievoorzitter Jean-François Copé achteraf niet tevreden met de sessie. "Het was een wat triestige hoorzitting, die toch het slechte functioneren van het bestuur en het management blootlegde", stelde hij hard.

Schorsing

FIFA-baas Sepp Blatter liet eerder al weten niet tevreden te zijn met de politieke tussenkomsten. "We helpen de nationale bond. Maar als overleg geen oplossing oplevert, dan is het schorsen van de Franse bond het enige wat we kunnen doen.", klonk het dreigend bij de Zwitser. Zowel de nationale ploeg als de Franse clubs zouden in dat geval uitgesloten worden van Europese competities.

Frankrijk dreigt zo uitgesloten te worden van internationaal voetbal en de Franse clubs dreigen in dat geval niet te mogen deelnemen aan de Europese competities.

Nadat de Franse voetbalploeg teleurstelde op het WK, Anelka werd weggestuurd, en president Nicolas Sarkozy zich ging bemoeien, lijkt de soap maar niet op te houden. Domenech en Escalettes mochten woensdag achter gesloten deuren hun kant van het verhaal gaan vertellen aan het Franse parlement. Toch besliste een van de parlementsleden de verklaringen van beide heren openbaar te maken via Twitter. Na een tijdje kreeg hij wel te horen dat hij daarmee moest stoppen. Franse pers schuldige Domenech zou de schuld van het falen bij de Franse pers gelegd hebben. De Franse sportkrant L'Equipe zou volgens hem de grote schuldige zijn door het artikel van Nicolas Anelka op de voorpagina te publiceren. Die zou Domenech uitgescholden hebben. Escalettes zou tijdens de zitting verklaard hebben "zoiets als een spelersstaking in nog geen 50 meegemaakt te hebben". Toch was UMP-fractievoorzitter Jean-François Copé achteraf niet tevreden met de sessie. "Het was een wat triestige hoorzitting, die toch het slechte functioneren van het bestuur en het management blootlegde", stelde hij hard. Schorsing FIFA-baas Sepp Blatter liet eerder al weten niet tevreden te zijn met de politieke tussenkomsten. "We helpen de nationale bond. Maar als overleg geen oplossing oplevert, dan is het schorsen van de Franse bond het enige wat we kunnen doen.", klonk het dreigend bij de Zwitser. Zowel de nationale ploeg als de Franse clubs zouden in dat geval uitgesloten worden van Europese competities. Frankrijk dreigt zo uitgesloten te worden van internationaal voetbal en de Franse clubs dreigen in dat geval niet te mogen deelnemen aan de Europese competities.