Voor altijd zal 23 september een speciale dag zijn voor Mario Götze. Tegen SC Freiburg (3-1-zege) vierde de 24-jarige middenvelder na 1248 dagen zijn emotionele terugkeer voor BVB, nadat de zestigvoudige international tijdens drie seizoenen Bayern München goed was voor 22 goals en 16 assists in 73 Bundesligaduels. Maar een echte titularis werd het dribbelwonder nooit onder Pep Guardiola.

Hans-Joachim Watzke, CEO van Borussia, reikte Götze afgelopen zomer een helpende hand met een vierjarig contract. 'Ik ben blij met zijn stijgende vormcurve, want ik had het me allemaal veel zwaarder voorgesteld', verklaarde de baas onlangs nog in Kicker. 'We moeten wel geduldig blijven met hem.'

In tegenstelling tot zijn eerste periode bij Dortmund, waar Götze zich ontpopte tot een geniale balgoochelaar die centraal uitpakte met creatieve ingevingen, evolueert hij onder Thomas Tuchel meer tot het zwoegende type dat vooral ballen verovert. De WK-held van 2014 wordt echter gesteund door bondscoach Joachim Löw, die hem als 'valse negen' speeltijd gunde in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Noord-Ierland. 'Hij heeft duidelijk weer meer zelfvertrouwen', bevestigde de bondscoach in Kicker.

Super Mario is hij nog lang niet, maar met 11,86 kilometer gemiddeld in de zes Bundesligaduels die Götze afwerkte, staat hij bij BVB tweede na Raphael Guerrreiro (12,23). En ook de fans vergaven de verloren zoon zijn uitstap naar de titelconcurrent. In de fanshop gaan alleen de shirts van Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang meer over de toonbank. Een mooie indicator voor zijn populariteit.

Voor altijd zal 23 september een speciale dag zijn voor Mario Götze. Tegen SC Freiburg (3-1-zege) vierde de 24-jarige middenvelder na 1248 dagen zijn emotionele terugkeer voor BVB, nadat de zestigvoudige international tijdens drie seizoenen Bayern München goed was voor 22 goals en 16 assists in 73 Bundesligaduels. Maar een echte titularis werd het dribbelwonder nooit onder Pep Guardiola. Hans-Joachim Watzke, CEO van Borussia, reikte Götze afgelopen zomer een helpende hand met een vierjarig contract. 'Ik ben blij met zijn stijgende vormcurve, want ik had het me allemaal veel zwaarder voorgesteld', verklaarde de baas onlangs nog in Kicker. 'We moeten wel geduldig blijven met hem.' In tegenstelling tot zijn eerste periode bij Dortmund, waar Götze zich ontpopte tot een geniale balgoochelaar die centraal uitpakte met creatieve ingevingen, evolueert hij onder Thomas Tuchel meer tot het zwoegende type dat vooral ballen verovert. De WK-held van 2014 wordt echter gesteund door bondscoach Joachim Löw, die hem als 'valse negen' speeltijd gunde in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en Noord-Ierland. 'Hij heeft duidelijk weer meer zelfvertrouwen', bevestigde de bondscoach in Kicker. Super Mario is hij nog lang niet, maar met 11,86 kilometer gemiddeld in de zes Bundesligaduels die Götze afwerkte, staat hij bij BVB tweede na Raphael Guerrreiro (12,23). En ook de fans vergaven de verloren zoon zijn uitstap naar de titelconcurrent. In de fanshop gaan alleen de shirts van Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang meer over de toonbank. Een mooie indicator voor zijn populariteit.