Drie nieuwkomers bij de Seleção

© BELGA IMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De komende oefeninterlands zijn ideale tests voor de laatste nieuwkomers. Brazilië selecteerde er drie: Neto (Valencia), Willian José (Real Sociedad) en Tadisco (Besiktas).

De Belgen hadden graag tegen Brazilië geoefend, maar de Seleção Brasileira accepteerde de centen van Rusland (23/3) en Duitsland (27/3). Oké, er was al de olympische finale in 2016, maar die laatste match staat zéker in het teken van de revanche voor de smadelijke 7-1 van 8 juli 2014 in de halve finale van het WK. Brazilië moest het die dag in Belo Horizonte zonder de geblesseerde Neymar doen, en dat is nu opnieuw het geval.

Zijn selectie voor het WK heeft bondscoach Tite al nagenoeg rond. Zijn zeker van een ticket: de doelmannen Alisson en Ederson, de flankverdedigers Daniel Alves en Marcelo, de centrale verdedigers Marquinhos, Miranda en Thiago Silva, de middenvelders Casemiro, Renato Augusto, Paulinho, Fernandinho, Willian en Philippe Coutinho en de aanvallers Neymar, Gabriel Jesus en Roberto Firmino.

Wie zijn de nieuwkomers?

Voor deze Europese trip selecteerde Tite 25 spelers. Een nieuwe naam is Neto, de doelman van Valencia, die naam maakte bij Fiorentina en daarna ook even voor Juve voetbalde, maar Gianluigi Buffon nooit uit de ploeg kon duwen.

Ook nieuw is Anderson Talisca, de slungelachtige linkspoot van Besiktas. Uit Brazilië gehaald door Benfica, maar al een tijdje aan de Turken uitgeleend. Ooit betrapt zonder rijbewijs achter het stuur in Lissabon, maar in Istanboel bezig met zijn doorbraak.

De derde nieuwe naam in de selectie is Willian José, ploegmaat van Adnan Januzaj bij Real Sociedad. Door de scouting van Real Madrid naar RM Castilla gehaald, maar daarna uitgeleend, pendelend tussen Uruguay en de Spaanse Segunda Divisíon. Twee jaar geleden namen de Basken hem over.

José ontwikkelde er zich als atleet én als voetballer en kan worden gebruikt als centrumspits mét snelheid en uitstekend kopspel. Tite ziet in hem een aanvulling op Jesus en Firmino.

Willian José kreeg de voorkeur op Luan (24, Gremio) en Diego Souza (32, São Paulo).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content