Drogba wordt best betaalde speler uit Chinese Super League

© Reuters

Het is zeker. Drogba verlaat na acht jaar het Engelsea Chelsea, waarmee hij afgelopen seizoen de Champions League won.

Het is officieel, Didier Drogba speelt de volgende 2,5 jaar voor de Chinese eersteklasser Shanghai Shenhua. Drogba verlaat na acht jaar het Engelsea Chelsea, waarmee hij afgelopen seizoen de Champions League won.

“Ik heb het plezier om jullie mee te delen dat ik vandaag heb getekend bij Shanghai Shenhua FC”, zegt Drogba. “Ik heb een contract ondertekend voor 2,5 jaar (tot 31 december 2014) en zal de ploeg in de loop van volgende maand vervoegen.”

“De voorbije weken heb ik alle aanbiedingen bekeken en dit lijkt mij op dit moment de beste beslissing. Ik kijk ernaar uit om een nieuwe cultuur te leren kennen. Toen we vorig jaar met Chelsea in China waren, beleefden we een fantastische tijd en ontmoette ik ongelofelijke supporters. Ik hoop dat ik het Chinese voetbal wereldwijd kan promoten en de band tussen China en Afrika kan aanhalen.”

Drogba en Anelka zij aan zij

Bij Shanghai Shenhua zal Drogba een spitsenduo vormen met de Fransman Nicolas Anelka, die op 1 januari Chelsea ruilde voor de Chinese middenmoter.

Naar verluidt zal Didier Drogba elke week 250.000 euro opstrijken. Hij wordt daarmee de best betaalde speler uit de Chinese Super League. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content