Kempe maakte in het verleden geregeld kritische reportages over Rusland. Zo werkte hij recent aan een onderzoek over de banden tussen de UEFA en aardgasgigant Gazprom.

De intrekking van zijn accreditatie voor Sint-Petersburg - in de tien andere speelsteden bleef hij welkom - zorgde voor een golf van protest in Duitsland. Ellen Ehni, de hoofdredactrice van de Duitse openbare omroep WDR, benadrukte in een reactie dat 'dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om zulke zaken aan de kaak te stellen'.

'Als media moeten we er zeer waakzaam voor zijn dat onze journalisten vrij kunnen berichten.' Ehni noemde de beslissing van de Russische autoriteiten om Kempe te weigeren in Sint-Petersburg eerder 'een onaanvaardbare beperking van de persvrijheid'.

Kempe maakte in het verleden geregeld kritische reportages over Rusland. Zo werkte hij recent aan een onderzoek over de banden tussen de UEFA en aardgasgigant Gazprom.De intrekking van zijn accreditatie voor Sint-Petersburg - in de tien andere speelsteden bleef hij welkom - zorgde voor een golf van protest in Duitsland. Ellen Ehni, de hoofdredactrice van de Duitse openbare omroep WDR, benadrukte in een reactie dat 'dit voorbeeld laat zien hoe belangrijk het is om zulke zaken aan de kaak te stellen'.'Als media moeten we er zeer waakzaam voor zijn dat onze journalisten vrij kunnen berichten.' Ehni noemde de beslissing van de Russische autoriteiten om Kempe te weigeren in Sint-Petersburg eerder 'een onaanvaardbare beperking van de persvrijheid'.