Toch was er ook lof voor de Belgen en dan meer bepaald de meegereisde fans.

Zoals in Düsseldorf Express: "De Belgen begonnen furieus, gesteund door hun vijfduizend meegereisde fans. De Mannschaft, op vijf plaatsen gewijzigd, onderging passief. Pas toen Joachim Löw drie wisselspelers liet warm lopen aan de zijlijn kwam de ploeg op toerental."

De Düsseldorf Express zocht de verklaring van de zwakke start van Duitsland dus vooral in eigen rangen. Minder bij de Belgen zelf. Daar hadden ze overigens weinig hoge quoteringen voor over. Enkel Mignolet, Witsel en zowaar Romelu Lukaku kregen een positieve evaluatie.

De Westdeutsche Zeitung ging zelfs nog een stapje verder: "De Mannschaft etaleerde fysieke dominantie, technische finesse en tactische perfectie. Dat leidde tot een demonstratie zonder tegenstand en een indrukwekkende 10 op 10."

De Rheinische Post ten slotte toonde zich iets gematigder en kopte: "DFB-elftal countert de Belgen uit". Met als verdere uitleg: "De bezoekers toonden dat ze hun kans op een EK wilden benutten. Daar slaagden ze aanvankelijk in dankzij de steun van de meegereisde Belgische supporters, die het Duitse publiek overstemden. Maar de klasse van deze Duitse ploeg is dat ze op beslissende momenten ook een wedstrijd waarin het niet loopt toch naar hun hand kunnen zetten." (MS)

Toch was er ook lof voor de Belgen en dan meer bepaald de meegereisde fans.Zoals in Düsseldorf Express: "De Belgen begonnen furieus, gesteund door hun vijfduizend meegereisde fans. De Mannschaft, op vijf plaatsen gewijzigd, onderging passief. Pas toen Joachim Löw drie wisselspelers liet warm lopen aan de zijlijn kwam de ploeg op toerental."De Düsseldorf Express zocht de verklaring van de zwakke start van Duitsland dus vooral in eigen rangen. Minder bij de Belgen zelf. Daar hadden ze overigens weinig hoge quoteringen voor over. Enkel Mignolet, Witsel en zowaar Romelu Lukaku kregen een positieve evaluatie.De Westdeutsche Zeitung ging zelfs nog een stapje verder: "De Mannschaft etaleerde fysieke dominantie, technische finesse en tactische perfectie. Dat leidde tot een demonstratie zonder tegenstand en een indrukwekkende 10 op 10."De Rheinische Post ten slotte toonde zich iets gematigder en kopte: "DFB-elftal countert de Belgen uit". Met als verdere uitleg: "De bezoekers toonden dat ze hun kans op een EK wilden benutten. Daar slaagden ze aanvankelijk in dankzij de steun van de meegereisde Belgische supporters, die het Duitse publiek overstemden. Maar de klasse van deze Duitse ploeg is dat ze op beslissende momenten ook een wedstrijd waarin het niet loopt toch naar hun hand kunnen zetten." (MS)