Het zijn opmerkelijke beelden uit de Duitse hoogste voetbalklasse: in verschillende stadions ontrolden supporters spanddoeken met een verwelkoming voor de vluchtelingen die in hun land toestromen. Dat was onder andere het geval tijdens Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund - Hertha Berlijn en Keulen - Hamburg.

Borussia Dortmund, na drie speeldagen de leider in de Bundesliga, nodigde zelfs 220 vluchtelingen uit in het stadion. Via de sociale media verspreidde de club een foto van de supporters tijdens de Europa League-match tegen het Noorse Odds Ballklubb vorige donderdag. De uitnodiging kaderde in het initiatief 'Angekommen in Dortmund' (aangekomen in Dortmund), dat deel uitmaakt van een nationaal project om vluchtelingen op te vangen. (KVDA)

Het zijn opmerkelijke beelden uit de Duitse hoogste voetbalklasse: in verschillende stadions ontrolden supporters spanddoeken met een verwelkoming voor de vluchtelingen die in hun land toestromen. Dat was onder andere het geval tijdens Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund - Hertha Berlijn en Keulen - Hamburg.Borussia Dortmund, na drie speeldagen de leider in de Bundesliga, nodigde zelfs 220 vluchtelingen uit in het stadion. Via de sociale media verspreidde de club een foto van de supporters tijdens de Europa League-match tegen het Noorse Odds Ballklubb vorige donderdag. De uitnodiging kaderde in het initiatief 'Angekommen in Dortmund' (aangekomen in Dortmund), dat deel uitmaakt van een nationaal project om vluchtelingen op te vangen. (KVDA)