Miroslav Klose, de 33-jarige spits van het Italiaanse Lazio, is vol vertrouwen. Hij ziet een favorietenrol voor het team van bondscoach Joachim Löw weggelegd op het EK van volgend jaar.

"Zonder twijfel, wij kunnen het toernooi winnen", oppert hij in Kicker. "Onze ploeg is de sterkste van Europa."

Voor de routinier wordt het toernooi in Oekraïne en Polen bijzonder, want hij speelt in zijn geboorteland Polen en het wordt ook zijn voorlaatste grote internationale afspraak als actief voetballer.

De aanvaller aast nog op een aantal records. Klose staat momenteel op 62 interlandgoals (in 112 interlands), waarmee hij aardig in de buurt komt van Gerd Müller. De meest succesvolle goalgetter aller tijden in het Duitse elftal maakte immers 68 doelpunten.

Na het WK van 2014 in Brazilië sluit Klose sowieso zijn profloopbaan af. Hij wil niet alleen Europees kampioen worden: "Op het WK zijn wij de grote favoriet, met Nederland en Spanje. Als we ooit de kans hebben op goud, dan is het wel dan."

Ook het WK-record van de inmiddels afgezwaaide Ronaldo (vijftien goals) wil Klose verbeteren. Klose scoorde tot nu toe veertien keer op een eindronde, verspreid over drie WK's.

"Ik ben enorm eerzuchtig, dat geef ik toe. In ieder geval hoop ik daar tweemaal te scoren, om zo geschiedenis te kunnen schrijven. Ik ben daar echt mee bezig."

Klose speelde in het verleden tweemaal een EK, waarin hij slechts twee keer trefzeker was. Maar in de laatste kwalificatiereeks was hij goed voor negen treffers in zes confrontaties. (FV)

Miroslav Klose, de 33-jarige spits van het Italiaanse Lazio, is vol vertrouwen. Hij ziet een favorietenrol voor het team van bondscoach Joachim Löw weggelegd op het EK van volgend jaar. "Zonder twijfel, wij kunnen het toernooi winnen", oppert hij in Kicker. "Onze ploeg is de sterkste van Europa." Voor de routinier wordt het toernooi in Oekraïne en Polen bijzonder, want hij speelt in zijn geboorteland Polen en het wordt ook zijn voorlaatste grote internationale afspraak als actief voetballer. De aanvaller aast nog op een aantal records. Klose staat momenteel op 62 interlandgoals (in 112 interlands), waarmee hij aardig in de buurt komt van Gerd Müller. De meest succesvolle goalgetter aller tijden in het Duitse elftal maakte immers 68 doelpunten. Na het WK van 2014 in Brazilië sluit Klose sowieso zijn profloopbaan af. Hij wil niet alleen Europees kampioen worden: "Op het WK zijn wij de grote favoriet, met Nederland en Spanje. Als we ooit de kans hebben op goud, dan is het wel dan." Ook het WK-record van de inmiddels afgezwaaide Ronaldo (vijftien goals) wil Klose verbeteren. Klose scoorde tot nu toe veertien keer op een eindronde, verspreid over drie WK's. "Ik ben enorm eerzuchtig, dat geef ik toe. In ieder geval hoop ik daar tweemaal te scoren, om zo geschiedenis te kunnen schrijven. Ik ben daar echt mee bezig." Klose speelde in het verleden tweemaal een EK, waarin hij slechts twee keer trefzeker was. Maar in de laatste kwalificatiereeks was hij goed voor negen treffers in zes confrontaties. (FV)