Francky Dury, de trainer die hem liet gaan bij Zulte Waregem, zegt niet verrast te zijn: "Al moet je voorzichtig blijven met conclusies: we zijn pas een paar maanden ver. Niettemin heeft Teddy ongetwijfeld kwaliteiten, zeker zijn snelheid. Dat toonde hij in zijn eerste seizoen in België (2009/2010, nvdr) met twaalf goals."

In de Nederlandse competitie bloeit de Franse spits weer open na enkele donkere maanden in het Regenboogstadion. Bovendien staat hij vijf kilo scherper.

Dury hoeft niet lang na te denken over een verklaring: "Dat heeft weinig met de Hollandse spelstijl te maken, maar vooral met vertrouwen en motivatie. Toen ik hier vorige winter weer begon, zei Teddy mij dat hij in het anderhalf jaar onder De Roover, Broos en Kalezic nauwelijks met hen gesproken had. Hij is het vertrouwen kwijtgeraakt en raakte daardoor ook vast in de spelersgroep. Die breuk bleek niet meer te lijmen, zijn verhaal was hier ten einde. Daarom leek het ons beter om hem te laten gaan. Ik heb zelfs meegeholpen aan zijn transfer en ben blij dat hij de draad weer opgepikt heeft." (JC)

Francky Dury, de trainer die hem liet gaan bij Zulte Waregem, zegt niet verrast te zijn: "Al moet je voorzichtig blijven met conclusies: we zijn pas een paar maanden ver. Niettemin heeft Teddy ongetwijfeld kwaliteiten, zeker zijn snelheid. Dat toonde hij in zijn eerste seizoen in België (2009/2010, nvdr) met twaalf goals."In de Nederlandse competitie bloeit de Franse spits weer open na enkele donkere maanden in het Regenboogstadion. Bovendien staat hij vijf kilo scherper. Dury hoeft niet lang na te denken over een verklaring: "Dat heeft weinig met de Hollandse spelstijl te maken, maar vooral met vertrouwen en motivatie. Toen ik hier vorige winter weer begon, zei Teddy mij dat hij in het anderhalf jaar onder De Roover, Broos en Kalezic nauwelijks met hen gesproken had. Hij is het vertrouwen kwijtgeraakt en raakte daardoor ook vast in de spelersgroep. Die breuk bleek niet meer te lijmen, zijn verhaal was hier ten einde. Daarom leek het ons beter om hem te laten gaan. Ik heb zelfs meegeholpen aan zijn transfer en ben blij dat hij de draad weer opgepikt heeft." (JC)